nieuws 2022
Lettergrootte
 
Actueel

Dagtocht
De zomer moet nog beginnen, maar wij hebben weer ons best gedaan om een interessante en fijne dag te organiseren
Lees meer>>

Kat schilderen
Op donderdag 19 mei organiseerde de KBO een workshop kat schilderen onder leiding van Cocky van der Velde
Lees verslag>>
Bekijk foto's>>

Vacatures;
We zijn op zoek naar:
- Coördinator tevens
  bestuurslid
  activiteitencommissie
- Redactieleden voor de
  nieuwsbrief
  KBO-Aktueel
- Website-beheerder
Lees meer>>

Actie: Leden werven Leden
Als u als lid een nieuw lid aanbrengt ontvangt u een cadeaubon.
Lees meer>>

Lady's day
Op uitnodiging van v/d Kloostermode in Boskoop zijn 40 KBO-leden op Bevrijdingsdag  met de auto of op de fiets daar naartoe gegaan.
We werden gastvrij ontvangen door het  Lady’s Day team met koffie en gebak.
Lees verslag>>
Bekijk foto's>>

 

 

 

 

 

Workshop kat schilderen 
Op donderdag 19 mei organiseerde de KBO een workshop kat schilderen onder leiding van Cocky van der Velde in de “Hoge Noot” aan de Jan Willem Frisoweg 1.
Bij binnenkomst stond alles netjes klaar om te gaan schilderen, en er was koffie met wat lekkers.
Na uitleg over verf en kwasten en hoe deze te gebruiken kon men aan de slag.
Het was leuk om te zien hoe eenieder zijn eigen kleuren aan de katten gaf en hoe ook sommige katten met hun kleur bij het interieur zouden moeten passen.
Er werd veel gelachen over hoe de kleuren tot stand kwamen.
En het resultaat was bij iedereen anders en toen ze allemaal bij elkaar gezet waren ook kleurrijk.
We kijken terug op een gezellige middag en gaan in het najaar nog een keer met Cocky  van der Velde afspreken om iets leuks te gaan schilderen..

 

Bekijk foto's

up

 

Geslaagde Lady’s Day
Op uitnodiging van v/d Kloostermode in Boskoop zijn  40 KBO-leden op Bevrijdingsdag met de auto of op de fiets daar naartoe gegaan.
We werden gastvrij ontvangen door het  Lady’s Day team met koffie en gebak.
Hierna volgde een modeshow, Truus, Yvonne en Annie showden ons mooie  zomerse creaties.
Daarna stond er een  heerlijke lunch voor ons klaar. In die ruimte hingen 5 kunststukken die gemaakt waren van plastic kleerhangers.
Er kon geraden worden hoeveel kleerhangers hiervoor gebruikt waren.
Na de lunch werden we in  twee groepen verdeeld. De ene groep ging in de winkel kijken of er iets leuks in de rekken hing. Er werd gepast en een hoop lol gemaakt.
De andere groep werd beziggehouden met een spel genaamd: “nutteloze weetjes” men kon met de goede antwoorden een cadeaubon winnen.
Hierna wisselden de groepen van programma.
Daarna was het tijd voor een advocaatje met slagroom die eenieder zich goed liet smaken.
De uitslag van het aantal hangertjes raden werd bekend gemaakt, Annie Kortland won een mooie leren tas.
Na afscheid te hebben genomen van het team van  v/d Kloostermode en van elkaar keerde ieder weer huiswaarts.

We kunnen terugkijken op een leuke en gezellige dag, en bedanken v/d Kloostermode daar hartelijk voor.

Bekijk foto's

up

 

De KBO-afdeling Waddinxveen algemene leden vergadering

Op 22 april 2022 was er de Algemene Ledenvergadering van de KBO-afdeling Waddinxveen in de “Hoge Noot” in Waddinxveen.

In een feestelijk aangeklede zaal werden de leden door het bestuur ontvangen.
Bij een Algemene ledenvergadering vraagt het bestuur instemming met het gevoerde beleid.
Er waren 41 leden aanwezig en om klokslag 14.00 uur werd begonnen met de voor deze vergadering opgestelde agenda. Zoals u in het verslag van deze Algemene Ledenvergadering zult lezen was er instemming met het gevoerde beleid.
Na 22 minuten waren de 11 agendapunten afgehandeld, en kon men gaan genieten van een kopje koffie of thee voorafgaand aan de presentatie van Kees Schippers over de Hollandse Waterlinie. Met leuke anekdotes en mooie filmbeelden werd een overzicht gegeven van de verschillende verdedigings werken uit de vaderlandse geschiedenis.
Na afloop was er voor alle aanwezige leden een hapje en een drankje en werd Joop Wubben in het zonnetje gezet voor zijn 19-jarig verzorgen van de distributie van het magazine en de aktueel aan de bezorgers. Die op hun beurt er voor zorg dragen dat alle leden voorzien worden van het magazine en de aktueel.
Het werd een heel gezellig samenzijn wat gedurende de afgelopen coronajaren niet mogelijk was geweest.
Het bestuur kijkt terug op een geslaagde leden vergadering, en gaat verder op de ingeslagen weg.

Bekijk foto's

up

 

Geslaagde KBO Paasbingo/high tea

Na 2 jaar geen Paasactiviteit, was het 8 april eindelijk zover. 60 senioren hadden zich opgegeven voor deze bingo en high tea georganiseerd door het speciale team activiteiten van de KBO-afdeling Waddinxveen.
Bij binnenkomst bleek al dat men er weer zin in had om elkaar te ontmoeten, want dit hadden ze in de afgelopen coronaperiode het meest gemist.
Er werd gespeeld om prachtige prijzen, na 3 ronden bingo was het tijd voor de high tea. Toen de etagères met lekkernijen op de tafel gezet waren, genoten de deelnemers van de met zorg bereide hartige en zoete lekkernijen. Tot slot was er nog een grote verloting van prachtige prijzen die door zeer gulle Waddinxveense ondernemers beschikbaar waren gesteld: Banketbakkerij De Vlaam, Kokkeler bloemen, Passafleur bloemen, Albert Heijn, Fleur Mode, drogisterij Parfumerie Groenswaard, D.Sonneveld, De Kaashakker en de KBO leden die voor ons de D-E zegeltjes sparen waar ook mooie cadeaus van waren gekocht.

Bekijk foto's

up

Dagtocht 20 april, een dag met een gouden randje!

Stipt op tijd vertrokken we uit Waddinxveen voor een voorspoedige rit richting Wijk en Aalburg. Nauwelijks last van te drukke wegen dus onze chauffeur had tijd genoeg om de snelweg te verlaten en een stuk door de Alblasserwaard te rijden, hij vertelde veel over de plaatsen die we passeerden en het landschap wat we doorkruisten.
Op de boot in Wijk en Aalburg stond de koffie met heerlijk gebak al klaar en voeren we naar de jachthaven van Heusden en terug, de zon liet ons niet in de steek en de meeste medereizigers kwamen na de koffie naar buiten om op het achterdek te genieten van de oevers langs de Bergse Maas, zelfs een groepje koeien lag op een strandje te zonnen.
We werden vervolgens vergast op een mooie route door het land van Altena, ook over deze streek vertelde onze chauffeur veel wetenswaardigheden en we arriveerden rond 13.00 uur bij restaurant de Hooikar in Gilze voor een heerlijk diner met prettige bediening, veel mensen hadden elkaar heel veel te vertellen, de Hooikar leek meer op een kippenschuur, wat een gekakel!
Na het diner gingen we richting Hilvarenbeek om in het entertainmentmuseum “Soet & Vermaeck” te genieten van de uitleg over het ontstaan van dit museum en de geschiedenis van de prachtige dans- en draaiorgels.
Omdat wij ook nog een versgebakken Brusselse wafel met warme kersen en slagroom bij de koffie geserveerd kregen moesten er toch hoognodig wat calorieën worden verbrand, dus heel wat stramme beentjes gingen de dansvloer op, zelfs mensen die meestal met een rollator lopen leken wat soepeler dan normaal.
Als laatste een advocaatje met slagroom of een ander drankje genuttigd en toen de bus in richting Waddinxveen.
Irene en Riet deelden nog wat te knabbelen en drinken voor onderweg uit en na een voorspoedige rit kwamen we om 19.00 uur, weer stipt op tijd, terug bij de vertrekplaats.
We kunnen terug kijken op een goed georganiseerde zonnige dag met vrolijke mensen die genoten, bedankt Riet en Irene en ik hoop dat jullie nog veel van dagtochten zullen organiseren!

Corrie van Triet

Bekijk foto's

up