nieuws 2021
Lettergrootte
 
Actueel

Jaarvergadering
Op vrijdag 15 oktober is er weer onze algemene jaarvergadering.
Lees meer>>

Dagreis Texel
Op15 september ging de dagreis naar Texel
Lees verslag>>

Bezoek Kloostermode
Op 16 september werd er een bezoek gebracht aan Kloostermode.
Lees verslag>>

Culturele activiteiten
Eindelijk staan er weer een activiteiten gepland.
Lees meer>>

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terugblik dagreis naar Texel

Beste KBO-ers.
Mijn naam is Ineke van Diem en als nieuw lid mag ik het verslag schrijven over de dagreis naar Texel.
Op 15 september om 08.45 uur vertrokken wij met 52 personen vanaf het Anne Frank Centrum met een bus van Pasteur Reizen richting het noorden. Na 2 jaar Corona was het fijn om weer iets met elkaar te ondernemen. Het weer en de stemming waren goed.
Om 10.00 uur stopten we bij Johanna’s Hof in Castricum voor koffie met een heerlijk gebakje. Hierna ging de reis verder binnendoor richting Alkmaar, Groet, Heiloo en langs de Hondsbossche Zeewering bij Petten. In de bus werden we getrakteerd op een lekker stukje kaas en een pakje drinken, gesponsord door Albert Heijn Waddinxveen. Het was een mooie rit, mede door de vertel- en rijkunst van onze chauffeur Wim.
Om 12.30 uur vertrok de Texelstroom naar Texel, waar gids Marga instapte en ons vol trots vertelde over haar eiland.
Om 14.00 uur was er een lunch bij Van der Valk-De Koog waar we genoten van broodjes, kroketten en vers fruit. Hierna ging de reis verder naar het centrum van de Koog, waar we een uurtje konden rondstruinen.
Tijdens de terugreis hebben we om 19.00 uur gegeten in ‘t Veld bij De Vriendschap, een echte Hollandse maaltijd; in de bus nog wat drinken en een knabbeltje en om 21.30 uur waren we weer thuis.
Het was een lange, gezellige en enerverende dag, voor mij dus de eerste keer maar zeker niet de laatste.
Nogmaals complimenten voor Irene en Riet voor de organisatie van deze fijne dag.
Met vriendelijke groeten en hopelijk tot gauw!

Ineke

Bekijk foto's

up

Een gezellige modeshow.
Donderdag 16 september zijn wij met diverse auto’s naar Vander Klooster Mode in Boskoop gereden. Bij aankomst werden wij hartelijk verwelkomd door het Vander Kloosterteam. We werden getrakteerd op koffie met gebak. Bedrijfsleider Leon legde ons uit hoe de dag er uit zou gaan zien. Na de koffie was er een modeshow die door drie mannequins aan ons werd gepresenteerd. Na de modeshow stond de lunch al  klaar. Tijdens de lunch kon men raden hoeveel maat-pins er in een taart waren gestoken. Na de lunch konden we tussen de rekken met kleding zoeken en passen en daar werd goed gebruik van gemaakt. De een vroeg aan de ander hoe iets hen stond en de verkoopsters hielpen hier ook zoveel mogelijk bij. Er waren veel tevreden gezichten en er werden ook veel leuke setjes bij elkaar gezocht. Daarna was het tijd voor een advocaatje met slagroom maar iets anders mocht natuurlijk ook. De winnaar werd bekend gemaakt van hoeveel pins er nu uiteindelijk in de taart waren gestoken. Wil Verweij zat het dichts bij het getal en won een prachtige handtas en was daar heel erg blij mee. Na onze uitgezochte kleding te hebben afgerekend namen we afscheid van het team en van elkaar en gingen we weer huiswaarts. We kijken terug op een geslaagde modedag en fijn dat dit ook weer kan.
En…er gaat zeker nog een vervolg komen, ze hebben ons al gevraagd in het voorjaar 2022 weer terug te komen en dat gaan we zeker weer organiseren.

Elly Groenendijk

Bekijk foto's

up