nieuws 2020
Lettergrootte
 
Actueel

Dagtocht
De zomer moet nog beginnen, maar wij hebben weer ons best gedaan om een interessante en fijne dag te organiseren
Lees meer>>

Kat schilderen
Op donderdag 19 mei organiseerde de KBO een workshop kat schilderen onder leiding van Cocky van der Velde
Lees verslag>>
Bekijk foto's>>

Vacatures;
We zijn op zoek naar:
- Coördinator tevens
  bestuurslid
  activiteitencommissie
- Redactieleden voor de
  nieuwsbrief
  KBO-Aktueel
- Website-beheerder
Lees meer>>

Actie: Leden werven Leden
Als u als lid een nieuw lid aanbrengt ontvangt u een cadeaubon.
Lees meer>>

Lady's day
Op uitnodiging van v/d Kloostermode in Boskoop zijn 40 KBO-leden op Bevrijdingsdag  met de auto of op de fiets daar naartoe gegaan.
We werden gastvrij ontvangen door het  Lady’s Day team met koffie en gebak.
Lees verslag>>
Bekijk foto's>>

 

 

 

 

 

Een druk bezochte Nieuwjaarsreceptie

Vrijdagmiddag 10 januari waren veel leden naar de ‘Hoge Noot’ gekomen om elkaar een goed en gezond 2020 te wensen en waar ook door het bestuur een toost werd uitgebracht op het Nieuwe jaar. Er moesten zelfs stoelen en een tafel bij gezet worden!
Interim-voorzitter Quirien Groenendijk opende met een hartelijk welkomstwoord alle aanwezigen. Omdat oud-voorzitter Hans Kientz niet aanwezig was, kon van hem geen officieel afscheid genomen kon worden, maar alsnog wordt door het bestuur - ook namens de leden - daar aandacht aan besteedt. Er werd ook stilgestaan bij alle 18 overleden leden in het afgelopen jaar waarna een minuut stilte in acht werd genomen.
In zijn toespraak memoreerde de interim-voorzitter aan de landelijke trend, die ook onze afdeling treft, n.l. het teruglopen van het aantal leden. Er zijn dan ook plannen om een enquête te gaan houden wat er onder onze leden aan wensen zijn en wordt er geprobeerd nieuwe leden voor onze afdeling te werven. In deze en volgende Aktueel-Nieuwsbrieven wordt u hierover nader geïnformeerd. Hierna was er koffie of thee met wat lekkers en werd het programma voortgezet door een videoreportage op een groot scherm waarin het echtpaar Chris en Ans Breet van Breet/Breed AV Producties ons meenam op een prachtige reis door Oostenrijk.
We konden genieten van leuke dorpjes en grote steden met allure en een geweldige natuur met bergen en dalen. Het was echt imponerend om dit prachtige land te zien door de ogen van dit reislustige echtpaar. De enorme en vele watervallen, rivieren en meren, de bloemenpracht aan de huizen en in de vrije natuur was zó bijzonder in beeld gebracht. Ook leden die al vaker in Oostenrijk zijn geweest, vonden dit een prachtige terugblik van hun reizen. Deze middag was gezellig, mooi en de lekkere hapjes en drankjes maakte het compleet! Zeker met de prachtige muziek die onderdeel was van deze bijzonder mooie videopresentatie! Je zou zo je koffer willen inpakken….

Jeannette van Egmond


Bekijk de foto's

up

Algemene ledenvergadering K.B.O.-afdeling Waddinxveen

Afbeelding met binnen, tafel, kamer, mensen  Automatisch gegenereerde beschrijving 2 oktober was het eindelijk zover. Vanwege het coronavirus was de AVL op 17 april niet door gegaan.
Er was door het bestuur gezorgd dat alle maatregelen die vereist zijn om zo’n vergadering te organiseren voor elkaar waren.
Dat betekende dat de laatste persconferentie van onze premier Mark Rutte nog zwaardere eisen stelde.
De aanwezige leden waren van tevoren van deze maatregelen op de hoogte gebracht. De zaal werd goed geventileerd, en iedereen had gezorgd om zich lekker warm aan te kleden.
Er hadden zich minder leden opgeven voor deze AVL dan normaal.
Het betekende dat de anderhalve meter maatregel goed nageleefd kon worden.

Afbeelding met vloer, binnen, persoon, staand  Automatisch gegenereerde beschrijvingDe vergadering keurde de benoeming van (interim) voorzitter Quirien Groenendijk tot voorzitter formeel goed. Zodat er weer een voltallig bestuur is.
In zijn nieuwe functie mocht hij Wil Romijn bedanken voor haar jarenlange inzet bij de diverse activiteiten die georganiseerd werden in de “hoge noot” ze ontving OPW cadeaubonnen en uiteraard een mooie bos bloemen.

Afbeelding met binnen, persoon, voedsel, tafel  Automatisch gegenereerde beschrijvingNa de vergadering werd gezamenlijk van een lunch genoten, deze was weer perfect geregeld door Apo Yilmaz van restaurant “Easy Dinner”.
Het bestuur zorgde met elkaar ervoor dat het aan de leden die naar de vergadering waren gekomen aan niets ontbrak.

 

 

 

Afbeelding met voedsel, binnen, tafel, bord  Automatisch gegenereerde beschrijving

Deze vergadering was ook een testcase om te kijken hoe er weer activiteiten kunnen worden georganiseerd onder de nieuwe coronaregels.

 

 

 

 

up

De winnaars van de puzzel nr. 1 zijn bekend.

In de Aktueel nr. 8 van september was er een raadplaat afgedrukt waar een rekensom de uitkomst moest zijn. Er waren 25 inzendingen waarvan er uiteindelijk drie een goede uitkomst hadden ingeleverd. En hebben deze drie winnaars op de hoogte gesteld dat zij een prijs hadden gewonnen. Bij het brengen (op gepaste afstand) van de gewonnen prijs  waren er blije gezichten. Ze waren zeer enthousiast over de maandelijkse actie en keken al weer uit naar de raadplaat nr.2. Maar vertelde ik de dames voor deze komend raadplaat kunstwerken in Waddinxveen moeten jullie wel de loopschoenen aan of op de fiets om eens te gaan kijken in welke straten deze beelden allemaal te zien zijn in Waddinxveen.

Winnaars van de puzzel nr. 1
Mevr. M de Koning
Mevr. van der Zon
Mevr. van der Wal

  

up

Winnaars raadplaat 2

Beste leden van de KBO-afdeling Waddinxveen,

Het was voor mij een verrassing en een grote eer dat mevr. Elly Groenendijk, van de afdeling culturele activiteiten van uw vereniging vroeg of ik de trekking wilde verrichten van de winnaar van raadplaat 2. Op een of andere manier had ze mijn geheime telefoonnummer te pakken gekregen. Als waarschijnlijk “oudste” senior van de wereld wilde ik dat wel doen voor de senioren van Waddinxveen.
Ik heb haar op 14 november uitgenodigd in het kasteel op een geheime locatie.
Sint en pieten waren daar i.p.v. de gebruikelijke intocht bij de Nesse in uw dorp, die natuurlijk niet door kon gaan vanwege corona.
Er werd daar via video gebeld met bijna 500 kinderen in Waddinxveen.
Het was erg druk maar ik heb toch even tijd gehad om de 3 winnaars uit de cadeautjes zak te trekken. Deze winnaars zijn geworden:

  • Mevrouw: v.d. Meerschaut
  • Meneer: N. Maas
  • Mevrouw: J. van Es

Sinterklaas hoorde dat de prijzen snel bezorgd zouden worden, en heeft uit eigen voorraad er nog voor ieder een chocoladeletter bij gedaan.
Heel veel succes met raadplaat 3, en hopelijk tot volgend jaar weer met een feestje bij uw vereniging.

rp2

 

up