nieuws 2018
Lettergrootte
 
Actueel

Jaarvergadering
Op vrijdag 15 oktober is er weer onze algemene jaarvergadering.
Lees meer>>

Dagreis Texel
Op15 september ging de dagreis naar Texel
Lees verslag>>

Bezoek Kloostermode
Op 16 september werd er een bezoek gebracht aan Kloostermode.
Lees verslag>>

Culturele activiteiten
Eindelijk staan er weer een activiteiten gepland.
Lees meer>>

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezellig samen zijn

Genieten van en met elkaar van het Kerstdiner dat werd gehouden op maandag
17 december.
Apo Yilmaz stelde ook dit jaar, op zijn vrije dag, zijn restaurant ‘Easy Dinner” weer ter beschikking  voor de KBO om er samen met zijn personeel weer een sfeervol kerstdiner van te maken.
Ca. 85 leden schoven aan mooi opgemaakte tafels aan, om vanaf 12.00 uur aan het diner te beginnen.
Mevr. Lieve van der Meerschaut opende het diner met een klein meditatief moment en een momentje stilte.
Na het voorgerecht vertelde Lieve van der Meerschaut een mooi Kerstverhaal wat ons aan het denken zette.
Daarna kregen we het hoofdgerecht en aansluitend het toetje.
Hierna was er een loterij met als prijs prachtige Kerststukken die waren gemaakt door de dames Stien Rodenburg en Angela Boomers en waarvan de opbrengst ten goede kwam  aan de werkgroep Z & Z (Zieken & Zorg) die hiermee de leden die ziek zijn, of revalideren en zij die hun naaste dit jaar hebben verloren een bezoekje te kunnen brengen met een mooi Kerststuk.
Apo Yilmaz kreeg als dank een mooi Kerststuk voor zijn vrouw die hem op zijn vrije dag had moeten missen.
Het personeel kreeg ook een aardigheidje voor hun geweldige inzet zowel in de keuken als in het restaurant.
Aan het einde van het diner namen wij afscheid van elkaar om zo naar de komende feestdagen te gaan.

Bekijk de foto's

up

 

Een gezellig KBO-Sinterklaasfeest
xxxOp 23 november werd de middag tot de pauze gevuld met een aantal rondes bingo waarna het tijd was voor warme chocolademelk met slagroom, met daarbij een stuk gevulde speculaas.
Na deze pauze werd het dobbelsteenspel gespeeld waarbij de ca. 75 senioren in actie kwamen.
Er moest een pietenpet worden doorgegeven en als de muziek stopte moest degene die hem had het zelfde getal gooien als de grote dobbelsteen. Maar het bleef niet bij doorgeven er werd ook naar elkaar gegooid en men had met elkaar daarmee de grootste lol.
Daarna de trekking van de loterij waar velen mee in de prijzen vielen. En Sint had gezorgd dat er niemand met lege handen naar huis ging en had voor iedereen een cadeautje met daaraan een rijm achtergelaten. We kunnen terug kijken op een gezellige Sinterklaasmiddag waarin gezelligheid en plezier hebben met elkaar de boventoon voerde.

Bekijk de foto's

up

Verslag van najaar reis.
Op 19 september om acht uur stonden we al enthousiast te wachten, voor de najaar reis.
De bus was mooi op tijd,  onze chauffeur voor vandaag was Gijs.
Wij vertrokken dan ook stipt om half 9, wederom met een stralende blauwe lucht, wat treffen wij het. File op de A12 , daarom besloot Gijs een alternatieve route te nemen en wel via Nieuwkoop, ook dit is Nederland op zijn mooist. Hij vertelde over de stand van de molen wieken: berichten door geven, vreugde, rouw, korte en lange rust.
Om kwart voor 10 kwamen we in Maarssen aan, waar de boot River Cloud, liggend aan de Vecht klaar lag voor de inscheping. Hier werden we verrast met een heerlijk gebakje en koffie. De tocht ging langs statige buitenhuizen, mooie theekoepels en indrukwekkende natuur.
Versteviging  in de Vecht aan de zijkanten is van oude dakpannen. Nijenrode vanaf het water is ook een mooi gezicht.
Wij vervolgde om kwart voor 12 onze tocht naar Scherpenzeel, een mooie route. In Scherpenzeel kregen we een rondje van de chauffeur, hij reed extra de rotonde rond, lachen.
Ook vroeg hij hoeveel treinen de NS heeft, antwoord 2, wachten voor de overgang, er kan nog een trein komen.
Het diner was voortreffelijk, hier hebben we allemaal volop van genoten.
Vervolgens naar Terschuur, het Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum, hier mag je als toeschouwer ook met de handen kijken. Je kijkt je ogen uit met heel veel herkenbare spullen.
Ruim 160 ambachten, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen van vroeger. In het speelgoedmuseum vind je oud en antiek speelgoed.
Dankbaar en blij gingen we huiswaarts, voorzien van een heerlijke snack en een sapje.
Het was een heerlijke dag.

Groet Irene Benschop.

Bekijk de foto's

up

 

Voorjaarsreis 18 april, naar Andijk, Wijdenes en Winkel

Een terugblik
De bus was er al op tijd, zodat iedereen gelijk in kon stappen en we precies om half 9 konden vertrekken.
We hadden een gezellige chauffeur die ons onderweg bijzondere dingen en anekdotes vertelde over de omgeving, de bloembollenvelden kregen net een beetje kleur, door het weer van de laatste tijd was dat dit jaar later dan anders.
Aan het eind van een heel smal weggetje stond er al een meneer naar ons uit te kijken om eventuele tegenliggers tegen te houden en waren we bij de expositie-ruimte van Annet Mantel-van Dokkum, daar stond de koffie met gebak klaar, daarna gingen we naar de ruimte waar zij via PowerPoint over haar broer Marius ging vertellen en dat deed zij op zeer humoristische wijze, zodat er veel lachsalvo's waren door de diverse details op de schilderijen. Marius van Dokkum is schilder/ tekenaar en illustrator, meest bekend om zijn hilarische afbeeldingen, maar hij maakt ook stillevens en landschappen en illustreert en schrijft zijn eigen kinderboekenserie Opa Jan.
Met een voldaan gevoel gingen we naar Wijdenes, waar we een heerlijk 3-gangen menu geserveerd kregen, daarna was het tijd om naar het plaatsje Winkel te gaan naar de Kunsttuin Nederlands Kremlin. Geïnspireerd door de Russische Barok ging Ger Leegwater in zijn achtertuin aan de slag en bouwde met fantasie en gouden handen een Kremlin en andere bouwwerken na van bouwafval, tegels, stoepranden en metaal waar hij niet over uitgepraat kwam. We kregen daar nog koffie of thee en een eierkoek.
Toen was het tijd om weer naar Waddinxveen te gaan na een zonovergoten en gezellige dag, na wat file onderweg waren we zo rond 19.00 uur weer thuis.
Irene en ik hebben ook genoten van de gezellige sfeer onderling en hopelijk tot de najaarsreis.

Riet Plooy

 

 

Bekijk de foto's

up

Jaarvergadering

“Change Of Key” spetterende aanvulling op jaarvergadering KBO op 13 april.
Voor elke vereniging is het verplichte kost jaarlijks een algemene jaarvergadering te organiseren om verantwoording af te leggen van het gevoerde beleid. De algemene teneur is dat er steeds minder leden “acte de presence” geven en ook de KBO-Waddinxveen ontkomt niet aan dit fenomeen. Ten onrechte overigens, want na de formele vergadering bestond het informele gedeelte uit een spetterend optreden van “Change Of Key” met Country & Western muziek vooral uit de oude doos waar door 50+koppels regelmatig een dansje werd gedaan.
In het officiële gedeelte was de teneur van het betoog vooral het ontstaan van gaten in de organisatie. Naast twee aftredende bestuursleden, waaronder de secretaris, zijn er ook enkele vrijwilligers binnen de lokale KBO die te kennen hebben gegeven dit jaar te willen stoppen met hun vrijwilligerswerk. Hiermee komt de presentatie van het lokale KBO-werk in de gevarenzone. Van enkelen werd al afscheid genomen met een cadeautje als blijk van waardering. Voor het bestuur breken dus onrustige tijden aan. Over hun werkzaamheden geen enkele twijfel: unanimiteit in de goedkeuring van de stukken was het toverwoord. Zelfs voor een aanstaande contributieverhoging en dat wil wat zeggen!
Na het officiële gedeelte dus het optreden van “Change Of Key” met oude en bekende Country & Westernmuziek, dat enthousiast ontvangen werd door de aanwezigen en menig dansje ontlokte. Niet aanwezige leden hebben wat gemist! Aan het einde van de middag werden aanwezigen en band hartelijk bedankt voor hun aanwezigheid en optreden door de scheidende secretaris. Kortom: een geslaagde middag!
Interesse gekregen voor de rol van secretaris, bestuurslid of vrijwilliger? Bel of mail met het secretariaat!
Hans Nijenhuis, secretaris a.i.

up

KBO’s Paas high-tea een succes
Vrijdag 23 maart hield de KBO haar traditionele Paas high-tea in de Hoge Noot aan de J.W. Frisoweg. Naast de high-tea werd er bingo gespeeld, een quiz gedaan en een loterij gehouden. De organisatie was in vertrouwde handen bij Elly Groenendijk en haar team. De circa 60 aanwezigen vermaakten zich opperbest en menigeen wist een prijs te winnen.
De organisatie mocht aan het einde van deze gezellige middag als dank een klaterend applaus in ontvangst nemen. Tot verrassing van velen ging niemand met lege handen naar huis, want iedereen kreeg een door de cliënten van Klassewerk gefabriceerde paasverrassing mee naar huis.
De KBO kan weer terug zien op een geslaagd evenement

up

Nieuwjaarsreceptie KBO in teken van Natuurmonumenten

Vrijdag 5 januari hield de KBO haar nieuwjaarsreceptie in het gebouw van Concordia aan de J.W. Frisoweg. Veel leden wisten de weg naar deze receptie te vinden om elkaar het allerbeste toe te wensen voor 2018 en niet alleen te genieten van koffie of thee, maar ook van een presentatie van Natuurmonumenten met als onderwerp “De Vier Seizoenen”. In Nederland is nog heel wat natuurgebied te vinden en wellicht het kleinste natuurgebied in beheer van Natuurmonumenten ligt in Waddinxveen, waar op Coenecoop een gebouw staat waar in de spouwmuur vleermuizen nestelen. Gelukkig was na een lange periode van afwezigheid Hans Kientz, voorzitter van de KBO-Waddinxveen, weer present en had een woord van dank voor zijn bestuur dat hem al die tijd vervangen had. In de pauze van de presentatie was het tijd om een toast uit te brengen op het nieuwe jaar, waarna de presentatie verder ging. Om half vijf was alles ten einde en gingen alle aanwezigen voldaan naar huis.

Bekijk de foto's

up