nieuws 2017
Lettergrootte
 
Actueel

Lady's day
Op uitnodiging van v/d Kloostermode in Boskoop zijn  40 KBO-leden op Bevrijdingsdag  met de auto of op de fiets daar naartoe gegaan.
We werden gastvrij ontvangen door het  Lady’s Day team met koffie en gebak.
Lees verslag>>
Bekijk foto's>>

Ledenvergadering
Op 22 april 2022 was er de Algemene Ledenvergadering van de KBO-afdeling Waddinxveen in de “Hoge Noot” in Waddinxveen.
Lees verslag>>
Bekijk foto's>>

Dagtocht
Op 20 april was er weer een gezellige dagtocht.
Lees verslag>>
Bekijk foto's>>

Paasbingo/High tea
Op vrijdag 8 april was er eindelijk weer een activiteit waar door 60 senioren aan werd deelgenomen.
Lees verslag>>
Bekijk foto's>>

Workshop kat schilderen
Op donderdag 19 mei organiseren wij een workshop kat schilderen.
Lees meer>>

Nieuwe redactieleden gezocht
Wilt u uw steentje aan onze afdeling bijdragen?
Wij zijn n.l. op zoek naar ……. nieuwe redactieleden en een websitebeheerder.
Lees meer>>

Uitkomsten enquête
Beste leden,
Het is alweer een hele tijd geleden dat de enquête onder jullie is gehouden. Zo langzamerhand pakken we de uitkomsten daarvan weer op.
Lees meer>>

 

 

 

 

KBO’s Kerstdiner in Easy Dinner succesvol

Apo Yilmaz opende op maandag 18 december, zijn vrije dag, de deuren van zijn restaurant Easy Dinner om leden van de KBO-Waddinxveen gastronomisch te verwennen met een 3-gangen Kerstmenu. De circa 90 aanwezigen lieten het diner, dat door het personeel, bijgestaan door KBO-leden,  werd uitgeserveerd, goed smaken. Het Gemeentebestuur werd dit jaar vertegenwoordigd door de nieuwe burgemeester, Evert-Jan Nieuwenhuis, die zich voorstelde aan de aanwezigen. Dat dit door de leden op prijs werd gesteld, bleek uit het applaus dat hem ten deel viel. Tussen de gangen door vertelde Lieve van de Meerschaut een Kerstverhaal dat tot nadenken stemde evenals haar overdenking aan het einde van de maaltijd. Zoals gebruikelijk werden tot slot de kerststukjes op de tafel verloot onder de aanwezigen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan “Knorretje” het spaarpotje voor attenties aan leden die om welke reden dan ook aan dit soort evenementen verstek moeten laten gaan.
Het slotapplaus was voor  Apo en zijn medewerkers van Easy Dinner als dank voor het voortreffelijke diner en de vriendelijke bediening.  
De KBO kan weer terug zien op een geslaagd evenement.

Bekijk de foto's

up

 

Wie wordt onze nieuwe secretaris?

Geachte leden van de KBO-Waddinxveen,
Ik heb gemeend het Bestuur te moeten mededelen dat ik mijn werkzaamheden ga neerleggen. Ik ben heel lang mantelzorger geweest en heb vele jaren vrijwilligerswerk gedaan.
Ik voel momenteel een enorme behoefte aan rust en tijd voor mijn passie fotografie.
In mijn brief aan het Bestuur sprak ik van het een eer te hebben gevonden om van het Bestuur deel uit te maken en tevens trots te zijn op onze KBO. Daarnaast stel ik hen wel voor een probleem: er is dringend behoefte aan een nieuwe secretaris.
Daarom staat bovenaan de regel: Wie wordt onze nieuwe secretaris? Bent u toevallig die persoon die deze mooie taak kan vervullen? Weet u iemand die dat wellicht zou willen doen? Neem vooral contact met ons op!
Rest mij nog u te bedanken voor uw vertrouwen, vriendschap en hartelijkheid.

Hans Nijenhuis

up

Oergezellige Sinterklaasmiddag KBO

Sint 2017De traditionele Sinterklaasbingo van de KBO verliep vrijdag 24 november in opperbeste stemming. Na een klassieke bingo, waarin menig prijsje te winnen viel, kregen de ca. 80 aanwezigen entertainment van Michel Coenen voorgeschoteld die allen liet schuddebuiken van het lachen bij het typeren van het traditionele en herkenbare Sinterklaasfeest in de jonge jaren van de aanwezigen. Na enkele potpourri’s van bekende liedjes en sketches zat de stemming er goed in.
Hoogste tijd voor de Goedheiligman om zijn entree te maken.
Op hoogst originele wijze ging het feest verder, waarbij de Sint samen met Michel Coenen menig kwinkslag maakte over- en met de aanwezigen. Toen na verloop van tijd zowel de Sint als de entertainer kun optreden beëindigden tot grote spijt van het publiek dat zich kostelijk amuseerde, was er nog een verloting waarbij de prijzen hun winnaar vonden. Aan het einde van de middag ging gelukkig niemand met lege handen naar huis en kon de KBO terugzien op een uiterst geslaagde middag.

Bekijk de foto's

up

 

Zonnige reis naar Zeeland

Omdat twee personen jammer genoeg zich moesten excuseren vanwege gezondheidsproblemen, reed de bus van ‘Pasteur Reizen’ iets later dan gepland Waddinxveen uit in een omhulsel van een lichte mist.
Gelukkig kwam de zon bij de beklimming van de Van Brienenoordbrug tevoorschijn en heeft ons de rest van de dag niet verlaten. De chauffeur vertelde ons waarom die brug die naam had gekregen: Baron Van Brienen had daar een klein eilandje in bezit, en zo is het gegaan!  
Bij het 5 km. lange terrein van Shell vertelde de chauffeur dat er vroeger een wagen reed voor 8 personen. Bij aankomst stapten de chauffeurs ieder in een wagen bestemd voor het Verre Oosten. Als die wagens in het schip stonden, gingen ze met hun “taxi” weer de volgende wagens ophalen en zo ging dat spelletje de hele dag.
We passeerden een recreatieterrein in Hellevoetsluis, een Zuid-Hollandse gemeente op het eiland Voorne Putten. We passeerden ook de Dikke Toren in Goedereede en Ouddorp. Ook kregen we een glimp te zien van het RET Tram Museum van het personenvervoer in Rotterdam. We kregen van de chauffeur iets te horen over wat de Mosselcultuur is: lege vaten drijven in het water daaraan hangen netten voor de mossels die daarmee worden verfrist.
Hoewel het rustig was in de bus, met alleen dertig stemmen die iets vertelden aan de overige medereizigers, stonden we ineens stil voor een bord, waarop “Onrust” prijkte: hier kregen wij koffie geserveerd  met heerlijk appelgebak. Na een korte rit met de bus, stopten we bij een restaurant  met de naam “Schelphoek”, waar een heerlijk 3-gangen diner met smaak werd gegeten.
Na een korte rit kwamen we bij het Watersnood-museum. Hier kregen we een verhaal over de eerste dagen van februari 1953 toen Zuidwest Nederland en in het bijzonder Zeeland werden overvallen met een springtij met een enorme storm en meer dan 2000 doden.  Duizenden mensen moesten na de stormnacht tijdelijk een andere woonplaats nemen, verspreid over het hele land.
Na eerst noodvoorzieningen te hebben getroffen om de huisvesting van de Zeeuwen te realiseren begon Nederland plannen te maken om het land beter te beveiligen tegen het water. Ook kregen we uitleg over de technische hoogstandjes waarmee werd getracht om een dergelijke catastrofe te voorkomen.
De eerste zet daartoe werd dichter bij ons huis gebouwd: de stuwdam in de Hollandse IJssel die ook een verbinding kon worden tussen Krimpen en Capelle, ieder met dezelfde aanduiding “aan de IJssel”.
Daarna werden jaren besteed om de grillige Zeeuwse kust van kleine en grote eilanden stormklaar te maken, een karwei waar de hele wereld naar kwam kijken om ook hun waterwerken te verbeteren.
Met de indrukken die we daar hadden opgedaan gingen wij weer huiswaarts.
En net als de Drie Koningen gingen we daarvoor langs een andere weg!
Op de afgesproken tijd kwamen we weer in Waddinxveen!

Albert van Riet

Bekijk de foto's

up

 

Geslaagde Jubileumavond KBO-Waddinxveen

Op vrijdagavond 19 mei vierde KBO-Waddinxveen haar 40-jarig jubileum met ca. 200 leden en genodigden in de Ontmoetingskerk te Waddinxveen.
Iedereen werd een warm welkom geheten door Hans Nijenhuis die de afwezige Hans Kientz verving.

40jaar1

In zijn welkomstwoord refereerde Hans Nijenhuis aan “gezondheid”. Enerzijds doelend op de afwezigheid van de voorzitter, Hans Kientz, anderzijds op het lobbyen van de KBO-PCOB in politiek Den Haag over de stapeling van eigen bijdragen in de zorg. Hebben wij nu te maken met een veelheid aan partijen waarmee een regering gevormd moet worden, veertig jaar geleden werd gewerkt aan de totstandkoming van een regering van CDA en VVD.
Hans Nijenhuis stelde dat in ieder geval de KBO-Waddinxveen kern gezond is en dat haar ledental min of meer stabiel blijft. Wel uitte hij zijn zorgen over de aanwas van nieuwe leden; mensen moeten veel langer doorwerken en hebben dan weinig tijd voor vrijwilligerswerk. Hij besloot zijn speech met een foto van de plek waar anders de voorzitter had gestaan om deze naar hem te sturen.
Daarna was het de beurt aan dhr.Poldy Hergarden, bestuurslid van KBO Zuid-Holland. Hij prees de Waddinxveense afdeling als 5-sterrenvereniging, die niet alleen richting leden haar verantwoording neemt met het organiseren van activiteiten, maar ook maatschappelijk actief is in verschillende geledingen op diverse gebieden. Zijn ervaringen zijn louter positief! Daarnaast stipte hij de vitaliteit van onze vereniging aan met het benoemen van zóveel vrijwilligers die werkzaam zijn. Voor de KBO-Waddinxveen had hij naast de felicitaties ook een cheque.
Na een moment van bezinning door Irene Benschop leidde Elly Groenendijk, die de leiding over de avond had de aanwezigen naar de hoofdact, een voorstelling van 40jaar2
De ToneelVriendenGroep met “De bende van 4x70”, een stuk in vier bedrijven met een ondeugende komische noot dat door de aanwezigen geanimeerd werd ontvangen. Regelmatig barstte de zaal in lachen uit om de komische situaties en de ondeugende woordspelingen. Kortom: het was genieten geblazen!

Gedurende de pauzes gold: “Wie jarig is, trakteert!” en was er een gezellige sfeer. Opvallend was het grote aantal mensen dat nog even na bleef borrelen. KBO-Waddinxveen kan terugzien op een geslaagde jubileumavond!

Bekijk de foto's

up

Voorjaarsreis, nou ja voorjaar...

Op een koude regenachtige woensdagmorgen, buiten 3°C, vertrokken we met een volle bus,
60 KBO-ers en dames in overtal, naar het noorden. De verrassing kwam al kort na vertrek. De chauffeur bleek een oud-Waddinxveener te zijn die herinneringen aan zijn jeugdjaren vertelde. Verder onderweg kregen we bloeiende bollenvelden te zien in een streek waar we het niet verwachtten. Na een dik uur streken we neer bij het station in Hoorn, wel restauratie maar nog geen koffie. De reis ging verder met de stoomtram naar Medemblik, en zowaar koffie met suikerkoek! De tram bleef onderweg herhaaldelijk steken en dus hadden we tijd voor de lekkernijen in de schuddende wagons op houten banken. Allemaal echt oud, ook het personeel.
Toch zijn we veilig aangekomen maar toen raakten we 2 KBO-ers kwijt. Zoek, zoek, zoeken gevonden, gewoon de verkeerde kant opgelopen. Terug in de bus langs de hoofdstad van de “wereldberoemde” Opperdoes aardappelknollen naar ‘t Veld bij Schagen.
Lunch : tomatensoep met veel ballen, appelmoes zonder kers, groenten, aardappelen (opperdoes?) en een aangeklede BAL. 
Steeds maar verder, nu naar Broek op Langedijk .Echt een lange dijk van 7 km die om onbekende reden Dorpsstraat wordt genoemd. Er zijn niet veel straten, het grootste deel is water. Wel is er een ¨doorvaartveiling¨ ook op het water. De aangevoerde groenten worden per bootlading met afslag verkocht. Een te enthousiaste jonge toerist kocht met één druk op de veilingklok, 65 kilo uien á € 1,80 per kg voor ma, dus pa met een hele achterbak vol naar huis.
Onze reis naar huis verliep vlot, voor sommigen meteen middagtukkie, met onderweg nog wat te eten en te drinken van Irene en Riet, onze zeer gewaardeerde reisleidsters.
DAMES BEDANKT !!

Piet Roefs

Bekijk de foto's

up

Algemene Ledenvergadering matig bezocht maar erg gezellig

Kennelijk ontkomt de KBO ook niet aan de teneur van matig bezochte algemene ledenvergaderingen.
Slechts ongeveer 8% van de leden had de moeite genomen deze vergadering in de Hoge Noot te bezoeken. Naar later bleek zullen thuisblijvers spijt hebben, want na de officiële vergadering was het optreden van Shantykoor De Moordtzangers het aanhoren en –zien meer dan waard!
De vergadering werd op 21 april om 14:00 uur geopend door de secretaris Hans Nijenhuis, die na een welkom aan de leden en vertegenwoordigers van andere organisaties uitleg gaf over de afwezigheid van Hans Kientz, de voorzitter. De gelegenheidsvoorzitter begon zijn openingswoord met een gedicht van Ben van Ooijen, directeur van “De Tuinen van Appeltern”. Hierna loodste hij n.a.v. dit gedicht zijn toehoorders door het actuele, vooral voor senioren, vaak onbegrijpelijke wereldbeeld en via het landelijk gebeuren uit te komen bij de lokale actualiteit en her en der wat pijnpunten voor senioren blootleggend en aantippend. Kern van het verhaal was dat op landelijk gebied de fusievereniging KBO-PCOB druk doende is met lobbyen om daar waar mogelijk (overheids)beleid seniorvriendelijker te krijgen. Voor het plaatselijke werd de nadruk gelegd op wonen, want zo stelde Hans Nijenhuis vast, er wordt verrassend weinig betaalbaars gebouwd voor senioren. Tot slot werden enkele activiteiten van de KBO aangetipt als sociale ontmoetingen mede tegen eenzaamheid. Kortom: KBO-Waddinxveen is een actieve vereniging dat dit jaar haar 40-jarig jubileum mag vieren!
Na dit betoog werd de agenda gevolgd. De notulen van de vorige algemene ledenvergadering werden met applaus goedgekeurd en vastgesteld. Ook de herbenoeming van bestuursleden was snel afgerond. Hierna was het tijd om verantwoording af te leggen over het gevoerde beleid. Nu in zijn rol als secretaris gaf Hans Nijenhuis een bloemlezing van de activiteiten. Hierbij werd vooral de nadruk gelegd op het vrijwilligerswerk binnen de KBO-Waddinxveen, en passant Nico en Jeannette van Egmond in het zonnetje zettend vanwege hun vele werk voor website en Aktueel, want het zijn niet alleen de bestuursleden die aan de weg timmeren. Zonder alle vrijwilligers is de KBO niets! Ook dit verhaal werd goedgekeurd met applaus.
Nu was het de beurt aan Martin van Leeuwen, de penningmeester om de financiën te verantwoorden. Dat begon met de verklaring van de kascommissie, die bedankt werd met een bos bloemen. De vergadering verleende alweer met applaus decharge aan het bestuur. Aangezien José Eggermont aftredend is en Ton v.d. Hondel als reservelid toetreed tot de kascommissie, werd Toke de Jong benoemd als reservelid. Afgaand op de kascommissie was de presentatie van de jaarrekening en de begroting voor iedereen duidelijk. Na de rondvraag en in zijn slotwoord kreeg Elly Groenendijk de gelegenheid Frans Roefs te bedanken voor zijn aanwezigheid als EHBOer. Hij wordt opgevolgd door Mw. Noordhoek en zal op de activiteiten present zijn.
En toen was er koffie (en thee)…..

jkaarvergaderingNa de pauze was het de beurt aan Shantykoor De Moordtzangers uit onze buurgemeente. Hun zang en muziek werkte inspirerend, want iedereen neuriede of zong mee al dan niet meedeinend op de ten gehore gebrachte liedjes. In de pauze was het tijd voor een drankje en een hapje, dat een ieder zich goed liet smaken. De Moordtzangers maakten tot slot de middag af met aan het slot van hun optreden een medley van bekende zeemansliederen.
Om 17:00 uur ging iedereen huiswaarts.

Bekijk de foto's

up

KBO’s Paasbingo weer groot succes

Op vrijdagmiddag 7 april zaten circa 70 bingo-enthousiastelingen bij elkaar in de Hoge Noot aan de J.W. Frisoweg om de jaarlijkse Paasbingo  te spelen. Iedereen was in een opperbeste paasstemming niet alleen door de vele prijzen die klaar stonden om gewonnen te worden maar ook mede door het lekkere tempo in het spel. Een ultiem voorval: iemand had tegelijk met twee borden bingo!
In de pauze was er niet alleen koffie en thee, maar ook paaslekkers dat gretig aftrek vond. Tevens kon men zijn of haar tanden stuk bijten op een fotopuzzelspel . Het was nl. de bedoeling om de namen van bestuursleden te zetten bij de juiste babyfoto van het bestuurslid. Verrassend de vele goede antwoorden!
Na de pauze was het tijd voor de loterij, waar vele mooie prijzen te winnen waren met als hoofdprijzen het nieuwste Senseo koffiezetapparaat en een dinerbon voor twee personen.
Na de loterij was het weer tijd om naar huis te gaan en kreeg men bij de uitgang een kleine paasattentie. Blijde gezichten alom en een tevreden organisatie.

Bekijk de foto's

up

 

Druk bezochte Nieuwjaarsreceptie met Iers tintje

Vrijdag 6 januari hield het bestuur van de KBO haar Nieuwjaarsreceptie voor de leden in de Hoge Noot aan de J.W. Frisoweg. Ruim 70 leden wisten het gebouw, ondanks de kou, toch te vinden. En niet voor niets, want na de toespraak van de voorzitter, Hans Kientz, en een moment van stilte voor de overleden leden van het afgelopen jaar, was er niet alleen koffie met gebak, maar ook Ierse muziek gebracht door Doggy Dike. Hun show bestond niet alleen uit Ierse muziek, maar ook het verhaal over Ierland van de afgelopen paar eeuwen verluchtigd met lichtbeelden. De aanwezige KBO-leden lieten het zich met enthousiasme welgevallen. Na een korte pauze waarin met een drankje en een hapje getoast werd op het nieuwe jaar, was er meer ruimte voor de bekendere lyrics en muziek en werden een aantal verzoeknummers gespeeld. De stemming was opperbest en aan het einde van de middag ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis.

Bekijk de foto's

up