nieuws 2015
Lettergrootte
 
Actueel

Dagtocht
De zomer moet nog beginnen, maar wij hebben weer ons best gedaan om een interessante en fijne dag te organiseren
Lees meer>>

Kat schilderen
Op donderdag 19 mei organiseerde de KBO een workshop kat schilderen onder leiding van Cocky van der Velde
Lees verslag>>
Bekijk foto's>>

Vacatures;
We zijn op zoek naar:
- Coördinator tevens
  bestuurslid
  activiteitencommissie
- Redactieleden voor de
  nieuwsbrief
  KBO-Aktueel
- Website-beheerder
Lees meer>>

Actie: Leden werven Leden
Als u als lid een nieuw lid aanbrengt ontvangt u een cadeaubon.
Lees meer>>

Lady's day
Op uitnodiging van v/d Kloostermode in Boskoop zijn 40 KBO-leden op Bevrijdingsdag  met de auto of op de fiets daar naartoe gegaan.
We werden gastvrij ontvangen door het  Lady’s Day team met koffie en gebak.
Lees verslag>>
Bekijk foto's>>

 

 

 

 

 

KBO-Kerstdiner groot succes
Op maandag 21 december heeft de KBO in een tjokvol Easy Dinner aan de Nesse haar kerstdiner gehouden. Het door Apo Yilmaz samengestelde menu lieten de ca. 90 aanwezigen zich in het feestelijk aangeklede restaurant goed smaken. Ook burgemeester Cremers liet zich even zien en verstond zich met de aanwezige senioren. Tussen de gangen door vertelde Lieve van de Meerschaut een kerstverhaal en na het dessert werden de fraaie kerststukjes die overal waren opgesteld onder de aanwezigen verloot. Na de koffie ging iedereen voldaan huiswaarts en kon de KBO terugzien op een geslaagde middag.

Bekijk de foto's

up

 

Geslaagd Sinterklaasfeest bij de KBO
De inmiddels traditionele Sinterklaasbingo werd dit jaar op vrijdag 27 november gehouden in een bomvol verenigingsgebouw van Concordia aan de J.W.Frisoweg. Toen iedereen een plaats had gevonden en vast kon genieten van traditioneel St. Nicolaassnoepgoed, werd er in een vlot tempo drie speelronden gehouden waarbij leuke prijzen te verdelen waren. Even verderop stond nog een tafel afgeladen met mooie prijzen te lonken voor de loterij aan het einde van de middag en was er nog een verrassingsspel.
201511270079CRrevHNfcNa de bingo was er voor iedereen thee, koffie of warme chocolademelk met een overheerlijke speculaasstroopkoek. En tijdens de pauze kwam St. Nicolaas geflankeerd door twee Zwarte Pieten een bezoek aan de KBO brengen. Onder leiding van de Goedheiligman werd het verrassingsspel gehouden: petje op – petje af. Iedereen had ondertussen een petje gekregen. Ook voor dit spel waren weer leuke prijzen te verdelen. De Sint stelde de vragen waarop hij de aanwezigen liet kiezen uit twee antwoorden, petje op of petje af. Op de soms best wel lastige vragen waren regelmatig niet vermoedde antwoorden, wat tot verbazing, soms ongeloof en vaak tot hilarische momenten leidde. Toen iedereen dacht dat de Goedheiligman zou vertrekken gaf hij doodleuk aan nog even te blijven en deelde hij met zijn Zwarte Pieten de gewonnen prijzen van de loterij uit hier en daar een kwinkslag uitdelend.
Na de loterij werden St.Nicolaas en zijn Zwarte Pieten benevens de vrijwilligers die deze feestelijke middag hadden meegewerkt, bedankt met een fraaie tak orchideeën en kon de Sint met zijn gevolg vertrekken. Hierna was het vertrek aangebroken voor de vele gasten, maar niet zonder eerst nog een presentje in ontvangst te hebben genomen, zodat niemand met lege handen naar huis hoefde.
Kortom: het was weer een geslaagd KBO-festijn.

Bekijk de foto's

up

 

Terugblik Najaarsdagtocht
Op woensdag 23 september om half 9 exact vertrokken we met wat lichte regen richting Drimmelen.
De chauffeur stelde zich voor, wat een toeval wederom afkomstig uit Waddinxveen, dhr. Sekeris.
Riet Plooy verwelkomde ons, het duurde even voordat we ons dorp uit waren, het verkeer liep vast op de Beijerinklaan, dat heb je als de brug er nog uit ligt.
In Drimmelen aangekomen gingen we aan boord van de Zilvermeeuw.
Hier werden we getrakteerd op een heerlijk kopje koffie met gebak.
De Biesbosch is ontstaan door een noordwesterstorm in 1421, ongeveer 16 dorpen en 2000 mensen verdwenen in de binnenzee zodat de dijken het begaven. Beter bekend als de St. Elisabeths vloed.
Wat betreft natuur is de Biesbosch veelzijdig, doordat er een grote verscheidenheid aan flora en fauna is.
De Amercentrale is een elektriciteitscentrale, deze ligt aan het begin van de Amer, daar waar onze tocht begon. De centrale is genoemd naar de Amer, energie geeft deze centrale aan de kassen en levert elektra voor de stadsverwarming van Breda.
In Wagenberg, restaurant de Ruif, was het zeer gezellig, met muziek werden we ontvangen, hier genoten we van een 3-gangen diner.
Vervolgens gingen we naar Oudenbosch, vooral bekend vanwege de grote basiliek, de koepel is een verkleinde kopie van de St.Pieter basiliek.
Het initiatief tot het bouwen is genomen door pastoor Hellemons, die een grote voorliefde had voor de paus. De bekende architect Cuijpers ontwierp het kerkgebouw. Met een goede uitleg verdeeld in 2 groepen hebben we genoten van de  prachtige basiliek.
Alsof we nog niet genoeg hadden gezien, kregen we een rondleiding langs de monumentale gebouwen van het voormalig instituut Saint Louis en de kapel.
Hier was vroeger het internaat, kinderen uit heel Nederland verbleven hier,
Ook broers van Ria Guikema, de vader van mvr. van der Dries hebben op dit internaat gezeten.
Kwart voor zes vertrokken we richting Waddinxveen, met een stukje kaas, een zoutje en een pakje drinken, zo kunnen we terug kijken op een geslaagde dag.

Irene Benschop

Bekijk de foto's

up

 

“ Tropische zomer”  ballonnenbingo

Het was vrijdag 3 juli tropisch warm tijdens de door de KBO georganiseerde zomer “ballonnenbingo”. Maar de senioren lieten zich hierdoor niet weerhouden; er kwamen toch nog c.a. 50 senioren op deze bingo af. Met grote pakken water op de tafels, de deuren open en opgevrolijkt met zomers gekleurde ballonnen en een traktatie bij de koffie werd het een gezellige bingo middag.

Bekijk de foto's

up

K.B.O. voorjaarsreisje 16 april 2015

Om half 9 vertrokken wij met in totaal 60 personen vanaf het Anne Frank Centrum.
Riet opende de dag met ons allen van harte welkom te heten en hoopte op een mooie dag.
Onze chauffeur Arie Boonstoppel stelde zich voor en wij wisten meteen met die chauffeur komen we de dag wel door. Hij had zijn wagen volgeladen vol met ......... Dat was direct al lachen.
Rond 10 uur waren we in de Zaanse Schans waar koffie/thee met gebak voor ons klaarstond.
Tot 12 uur hadden wij gelegenheid daar rond te lopen. Onze grootste planeet Jupiter had het die dag goed met ons voor. Er was veel te bezichtigen.
Natuurlijk allerlei molens t.w. mosterdmolen, houtzaagmolen, verfmolen, oliemolen, pelmolen, biksteen en slijpmolen, papiermolen, korenmolen.
De Zaanstreek is het oudste industriegebied van West-Europa. Zo’n 600 windmolens waren hier in werking.
Op de Zaanse Schans ga je echt terug in de tijd. De tijd van molens en traditie. Prins Friso heeft in 2011 de Huisman molen heropend. Dat is een mosterd en specerijen molen. Op de molen staat een haan met een mannetje erop met de tekst: Hier kreeg een kipperijder een Huisman tot berijder
Albert Heyn is daar ooit in 1887 begonnen met een klein kruidenierswinkeltje.
De museumwinkel huist nu in een Rijksmonument.
Een typisch boorbeeld van een eenvoudige Zaanse houtbouw.
Het boodschappen doen is wel héél erg veranderd.
De Zaanse Schans trekt jaarlijks zo’n 900.000 bezoekers. ‘s Avonds is er een oase van rust. Vele huisjes worden door particulieren bewoond.
De Zaanstreek heeft speciaal brood wat duivelkater genoemd wordt, ( rond, zout, wit brood)
Om 12 uur vertrokken we om met de bus een toer te maken door de Beemster.
Ook daar zagen we fraaie boerderijen en panden uit plm. 1682.
Om 1 uur kwamen we aan in Stompetoren waar voor ons een heerlijk diner werd opgediend. Vervolgens vertrokken we om 3 uur naar IJmuiden om
nog een rondvaart te maken.
Een uurtje varen op de Noordzee. De schipper vertelde dat het windkracht 4 was en de golven plm. 70 cm opzwiepten.
Wij voeren langs de visafslag, de bunkers, hoogovens  en langs het forteiland.
Om plm. 5 uur gingen wij weer richting Waddinxveen, waar Irene de reis eindigde, het was een geweldige dag voor iedereen.
Riet en Irene wij hopen jullie in het najaar weer te mogen begroeten.
Op ons kun je rekenen!!!!!

Ria Guikema

Bekijk de foto's

 

up

Geslaagde Paasbingo bij de KBO
Vrijdag 27 maart werd door de KBO-Waddinxveen in de Hoge Noot in Waddinxveen haar jaarlijkse Paasbingo georganiseerd. Elk jaar blijkt dit evenement voor ouderen te mogen rekenen op veel belangstelling en ook deze keer was dit weer het geval.
De bingoprijzen waren netjes ingepakt en het was dus een verrassing wat er door de winnaar gekozen werd. In de pauze met veel paaslekkers en koffie of thee was er een optreden van Cees Niemans als parodist. Daarna nog een tafel met prijzen voor de loterij, die allemaal een weg vonden naar de aanwezige senioren. Na een gezellige middag gingen allen huiswaarts en kon de organisatie terugzien op een geslaagde middag.

Bekijk de foto's

up

Klinkende Nieuwjaarsreceptie KBO

Glunderende gezichten van het bestuur van de KBO-Waddinxveen bij aanvang van de Nieuwjaarsreceptie op 9 januari! Ondanks het slechte weer hadden toch ca. 70 leden de Hoge Noot gevonden om met elkaar een gezellige middag te beleven.
In zijn nieuwjaarsrede ging de voorzitter, Hans Kientz, in op actuele situaties binnen de behartiging van de leden. Ook de activiteiten in recreatieve zin werden benoemd. Kort samengevat gaat de KBO weer van alles ondernemen ten dienste van haar leden. Alvorens de koffie gedronken en het gebak gegeten werd, stond de voorzitter een moment stil bij de leden die ons in 2014 ontvallen zijn door hun namen te lezen en aansluitend een minuut stilte in acht te nemen.
Na de koffie met gebak en gezellige gesprekken kreeg Jos Thomasse de microfoon voor zijn show "het Korte Lontje", waarin hij zeer herkenbare verhalen en anekdotes opdiste die de zaal regelmatig deed schuddebuiken van de lach.
In de pauze van zijn optreden was het tijd voor een hapje en een drankje en kreeg tevens Dhr. Hugo Slootjes zijn prijs uitgereikt: een busreis georganiseerd door KBO-Waddinxveen voor 2 personen. Hij had op de Cultuurmarkt bij de opening van het nieuwe winkelcentrum "Gouweplein" het juiste ledenaantal geraden.
Na de pauze ging Jos Thomasse weer verder met zijn show en gelet op de aanwezigen viel deze in goede aarde: er werd flink gelachen. En veel te snel was de show voorbij. Onze entertainer werd bedankt met een klaterend applaus en een flesje.
Hij was niet de enige die even in de spotlights werd gezet. Ook uw secretaris, Hans Nijenhuis, werd naar voren gehaald en getrakteerd op een heerlijk flesje en een mooi bloemarrangement als blijk van waardering niet alleen voor het secretariaatswerk maar vooral ook voor de verslaglegging van evenementen op de foto.

Met een dankwoord van Hans Kientz voor ieders aanwezigheid gingen de aanwezigen weer huiswaarts. Het was een gezellige middag!

Bekijk de foto's

up