nieuws 2014
Lettergrootte
 
Actueel

Dagtocht
De zomer moet nog beginnen, maar wij hebben weer ons best gedaan om een interessante en fijne dag te organiseren
Lees meer>>

Kat schilderen
Op donderdag 19 mei organiseerde de KBO een workshop kat schilderen onder leiding van Cocky van der Velde
Lees verslag>>
Bekijk foto's>>

Vacatures;
We zijn op zoek naar:
- Coördinator tevens
  bestuurslid
  activiteitencommissie
- Redactieleden voor de
  nieuwsbrief
  KBO-Aktueel
- Website-beheerder
Lees meer>>

Actie: Leden werven Leden
Als u als lid een nieuw lid aanbrengt ontvangt u een cadeaubon.
Lees meer>>

Lady's day
Op uitnodiging van v/d Kloostermode in Boskoop zijn 40 KBO-leden op Bevrijdingsdag  met de auto of op de fiets daar naartoe gegaan.
We werden gastvrij ontvangen door het  Lady’s Day team met koffie en gebak.
Lees verslag>>
Bekijk foto's>>

 

 

 

 

 

Gezellige Kerstlunch in bomvol Easy Dinner

Aan het einde van de ochtend van maandag 22 december druppelde Easy Dinner aan de Nesse gestaag vol met 'ouderen' om deel te nemen aan de kerstlunch georganiseerd door de KBO-Waddinxveen. Deze keer was er in samenspraak met de eigenaar van Easy Dinner, Apo Yilmaz, besloten een warme lunch te serveren met een voor-, hoofd- en nagerecht. Dat dit idee in goede aarde was gevallen bleek al enige tijd voor aanvang van de lunch toen al veel ouderen zich de koffie goed lieten smaken als opmaat voor het menu dat geserveerd zou worden.

Voor-, tijdens- en na het eten sprak Lieve van de Meerschaut warme woorden als Kerstboodschap voor de aanwezigen. Ook wethouder mw. Nieboer gaf acte de précense, die zich tijdens de maaltijd onderhield met de aanwezigen.

De ouderen lieten zich het menu goed smaken onder genot van een drankje en genoeglijke gesprekken. Aan het einde van de maaltijd werden de kerststukjes die de tafels sierden, verloot en ging iedereen voldaan huiswaarts. Ook dit jaar kan de KBO weer terugzien op een geslaagde Kerstlunch mede dankzij het personeel van Easy Dinner.

up

Bekijk de foto's

En de Sint kwam ook........

Vrijdagmiddag  28 november zat gebouw de Hoge Noot afgeladen met "ouderen", die af waren gekomen op de Sinterklaasmiddag. Op de tafel voor de bingoleiding drie zakken gevuld met als cadeautjes verpakte prijzen. 't Is immers Sinterklaas! Op een andere tafel stonden prijzen uitgestald die aan het einde van de middag verloot zouden worden. Elly Groenendijk liet de getallen vlotjes de revue passeren en het hele bingoavontuur was eigenlijk naar de zin van de zaal veel te snel voorbij. De schaaltjes met Sinterklaaslekkers waren ondertussen zo goed als leeggegeten; 't was ook zo lekker.
In de pauze was er koffie, thee of warme chocolademelk en dat vond gretig aftrek inclusief een lekkere grote koek. Na dit intermezzo was het de beurt aan Frater Fernantius, de al oude creatie van Wim Sonneveld. Deze keer werd de beroemde frater vertolkt door Cees Niemans en er werd hartelijk gelachen om de woordspelingen van weleer.
En toen gebeurde het! De Goedheiligman zelf kwam op visite bij de Sinterklaasbingo van de KBO. De aanwezigen zongen wat bekende liedjes, maar leken wel met stomheid geslagen toen de Sint tafel voor tafel langsging en iedereen een hand gaf en een hartelijk woord. De twee meegekomen Zwarte Pieten grapten en grolden door de zaal, de aanwezigen voorzien van een hand snoep en de schalen weer vullend met al dat lekkers. Iedereen was klaarblijkelijk erg zoet geweest. Opmerkelijk was het overigens wel, dat sommige dames onder de aanwezigen na bezoek van Piet een aardige veeg op het gezicht hadden.... De feestvreugde was compleet.
Nadat de Sint vertrokken was, hij had het erg druk, was het tijd voor de loterij. Velen werden verrast met een prijs van de welgevulde tafel, maar aan alles kwam een eind. Zowel aan de prijzenregen als aan de middag.
Gelukkig ging niemand met lege handen weg, want aan het einde van de middag kreeg iedereen nog een cadeautje mee passend bij de komende feestdagen.
Kortom: een geslaagde middag!

Bekijk de foto's

up

 

KBO-raadspel

Tijdens de Cultuurmarkt bij de opening van het nieuwe winkelcentrum van Waddinxveen organiseerde de KBO in haar kraam een raadwedstrijd. Degene die opgaf hoeveel leden de KBO-Waddinxveen in oktober 2014 telde, kon een door de KBO-Waddinxveen georganiseerde reis voor twee personen in het voor- of najaar winnen.
Om alle deelnemers onder de KBO-leden niet langer in het ongewisse te laten: uw vereniging telde in oktober 588 leden. Het juiste aantal werd geraden door dhr. Hugo Slootjes. het bestuur heeft hem al in kennis gesteld.
De prijs wordt op de nieuwjaarsreceptie aan hem uitgereikt. Deze receptie wordt gehouden op vrijdag 9 januari in de Hoge Noot.

De winnaar wordt van harte gefeliciteerd met het winnen van de prijs!

up

 

Afscheid Cees Niemans

Vrijdag 24 oktober heeft Cees Niemans na vele jaren voor de KBO de bingomiddagen te hebben gedraaid afscheid genomen. Op de bingo van 26 september kondigde Cees  aan het nieuwe bingoseizoen niet meer als bingomaster aanwezig te zullen zijn. Cees gaf als reden het wat rustiger aan te willen gaan doen en in de komende jaren met meer activiteiten te gaan stoppen  niet alleen bij de KBO maar ook daar buiten. Cees zal nog wel actief blijven in de werkgroep Culturele-Activiteiten van de KBO. Er was geld opgehaald  op de bingo van 26 september door de trouwe bingospelers. Daar is een cadeau voor gekocht en dat werd Cees vrijdag 24 oktober overhandigd. Het cadeau bestond uit een mooi opgemaakt herfststuk dat werd aangeboden door het bestuur van de KBO. En de inhoud van het stuk was een drie gangen diner voor 2 personen bij Easy Diner met daarbij een fles wijn, dat was het cadeau namens de trouwe bingospelers.

Cees wil hierbij iedereen bedanken voor het mooie cadeau.

up

 

Het najaars uitje naar Giethoorn.

Woensdag 17 september vertrokken wij om 8.00 uur met een volle bus richting Giethoorn.
Het was een mooie zonnige dag, even na 10.00 uur was de eerste stop in het mooie oude stadje Elburg waar wij in restaurant “de Haas” werden ontvangen met koffie en gebak.
De meeste mensen gingen na de koffie nog even het gezellige dorpsstraatje bekijken met de vele leuke winkeltjes jammer voor ons maar goed voor de knip want om 11.30 uur stond de bus al weer klaar om richting Giethoorn te vertrekken..
Het laatste stuk was een mooie route.
Om 12.30 uur kwamen wij aan in het restaurant “Hollands Venetie” waar ons een heerlijk diner werd aangeboden, met een lekker drankje.
Daarna lagen er twee boten voor ons klaar, waarmee wij door de vele kanalen en onder de 77 boogbruggetjes door gingen.
Het is een echt veengebied, vroeger was de turfwinning de belangrijkste bron van inkomsten.
Na een half uur varen konden wij even van de boot af om nog wat rond te lopen of om een museum te bezoeken.
De mensen die daar wonen moeten zichzelf ook met een boot verplaatsen of fietsen, in een bepaald gebied rijden geen auto's.
In 1958 is de film van Bert Haanstra “De Fanfare” in Giethoorn opgenomen.
Daarna gingen we weer op de boot, die ons terugbracht naar het restaurant waar wij nog even op het terras iets konden drinken.
En na deze mooie zonnige dag bracht de chauffeur, de heer Claus, ons weer keurig om ca. 19.00 uur terug in Waddinxveen.
Irene Benschop en Riet Plooy onze hartelijke dank voor deze mooie dag.

Peter en Truus

Bekijk de foto's

up

 

Vakantiebingo

Op woensdag 25 juni organiseerde de KBO als eerste van de drie ouderenbonden een vakantiebingo. Deze werd gehouden in gebouw De Hoge Noot aan de Jan Willem Friso weg 1.
 En er kwamen ca. 70 senioren op deze bingo af. Alle  bingoprijzen waren in drie verschillende kleuren zomers papier ingepakt  en na deze te hebben uitgepakt wist men pas voor welke prijs men had gekozen. In de pauze was er koffie/thee met een lekkere koek erbij. Ook was er een loterij waar aan het einde van de middag de lootjes voor werden getrokken. Bij het weggaan kreeg iedereen een oranje koker vol met chips mee naar huis, en daar werd bij verteld dat  ze deze meekregen om ons Oranje voetbalteam de komende wedstrijden voor de T.V aan te moedigen door goed met de bus te zwaaien en alle senioren  beloofde lachend dit allemaal te zullen gaan doen.
De volgende Vakantiebingo (organisatie PCOB) wordt gehouden op woensdag 30 juli, in het Anne Frank Centrum, aanvang 14.00 uur.

Bekijk de foto's

up

 

Algemene Ledenvergadering KBO-Waddinxveen niet saai!

Dat een algemene ledenvergadering niet saai hoeft te zijn, bewees onze KBO in Waddinxveen. Na de algemene formaliteiten, waarin de leden het gevoerde beleid van het bestuur goedkeurden met algemene stemmen, trad zanger en entertainer Michel Coenen op met liedjes uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Hij praatte de liedjes met een grap en een grol aan elkaar en de aanwezige leden wisten dat prima te waarderen.

KBO-Waddinxveen blijkt kerngezond te zijn: actief in de belangenbehartiging en een ruim pakket activiteiten aanbiedend tegen een relatief lage contributie. Helemaal kritiekloos waren de leden niet toen de vraag over de inwisseling van het AFC (Anne Frank Centrum) voor de Hoge Noot (Concordia) aan de orde kwam. “Mensen haken af”, werd er naar voren gebracht. “Als dat waar is, vindt het bestuur het jammer, dat de leden dat niet communiceren met ons, omdat anders zeker gezocht zou zijn naar oplossingen voor die leden die de Hoge Noot niet kunnen bereiken” gaf voorzitter Hans Kientz daarop als antwoord. Het zal in ieder geval de aandacht van het bestuur krijgen. Maar de koffie en een hapje en een drankje tezamen met het optreden van Michel Coenen gaf een vrolijk en gezellig vervolg aan de vergadering. In de pauze werden Gijs en Martha van den Berg in de bloemen gezet. Gijs moet om gezondheidsredenen terugtreden na jarenlang actief te zijn geweest met het organiseren van dagreizen en weektrips. De aanwezigen bedankten hem met een klaterend applaus. Ook een bos bloemen was er voor Elly Groenendijk, de motor achter zovele activiteiten. Zij was er totaal door verrast. Applaus viel ook dhr. Coenen ten deel aan het einde van zijn optreden; hij kreeg de leden zover een heuse polonaise door de zaal te beginnen. Al met al geen saaie vergadering.

Bekijk de foto's

up

 

Koninklijke onderscheiding

Op 25 april heeft het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd onze “duizendpoot” Lies Steenland te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau!
Burgemeester Cremers somde in zijn toespraak met persoonlijk tintje en veel humor een lange lijst van verdiensten op, die aanleiding zijn geweest voor het toekennen van deze Koninklijke onderscheiding.
Eén van die “duizend poten” betreft haar werkzaamheden voor onze KBO. Zij is vele jaren actief geweest voor deze ouderenorganisatie binnen en buiten Waddinxveen. In haar positie van voorzitter van onze Waddinxveense afdeling was zij steeds een bindende factor. Vicaris Ad van der Helm, aanwezig bij dit feestelijke gebeuren, gaf het in zijn toespraak in de raadszaal kernachtig aan wat de essentie is van de verdiensten van Lies: Zij houdt van mensen, heeft een warm hart en is bovenmatig in hen geïnteresseerd. Daarnaast doet Lies wat zij zegt.
Het feestje werd na het officiële gebeuren voortgezet in de St. Victorzaal, waar meerdere sprekers de loftrompet staken over de decoranda.
In deze toespraken kwam steeds weer de sociale bewogenheid, haar liefde voor de medemens en haar daadkracht aan de orde die bij alle instanties waar zij als vrijwilliger taken vervulde nog voelbaar zijn.
“Eerlijk verdiend” is dan ook de terechte conclusie. En ook vanuit deze positie is een “van harte gefeliciteerd” op zijn plaats!

Hans Nijenhuis, secretaris

Bekijk de foto's

up

 

PaasBingo bij Easy Dinner groot succes!
Op 11 april j.l. heeft de KBO een PaasBingo georganiseerd bij Easy Dinner. Het etablissement aan de Nesse in Waddinxveen verwelkomde een vijfenzeventig ouderen tot zichtbaar genoegen van haar eigenaar, dhr. Yilmaz, die zich een geweldig gastheer toonde en het team van Elly Groenendijk die een voortreffelijke organisatie had neergezet. Gelukkig was Cees Niemans ook weer present en hij bediende als vanouds de knoppen.
Tussen de bingobedrijven door serveerde Easy Dinner voortreffelijke hapjes en drankjes, die de aanwezigen zich goed lieten smaken. De ambiance van Easy Dinner en de vlotte organisatie leidde tot veel gezelligheid en de aanwezigen genoten van deze middag, die werd afgesloten met een loterij met vele prijzen.
Kortom: de KBO kan weer terug zien op een geslaagde middag mede dankzij Apo Yilmaz en zijn team en het organiserende team van de KBO.

Hans Nijenhuis

Bekijk de foto's

up

Verslag Voorjaarsreis
van het dagje uit met de K.B.O. georganiseerd op 9 april 2014

Om 9.00 uur zijn wij vanaf het Anne Frank Centrum vertrokken richting Breda. Het weer werkte met ons mee het was een stralende dag. Na een voorspoedige reis werden wij in de Ruif te Wagenberg getrakteerd op een heerlijk kopje koffie/thee met gebak.
Het gezelschap bestond totaal uit 63 senioren en er heerste een zeer gezellige sfeer. Na een klein uurtje koffiepauze weer in de bus richting Oosterhout waar we het Brabants museum Oud Oosterhout hebben bezocht. Dit museum ligt verscholen tussen eeuwenoude kastanjebomen en geeft een beeld hoe de mensen rond 1900 leefden. Zonder stroom, wasmachine, televisie, mobiele telefoon en een computer. In die tijd schreef men nog met een lei en een griffel. In het buitenmuseum konden we in het minipark de bestrating en de huizen zien zoals deze er in die tijd uitzagen.
Na ongeveer 2 uur het museum bezocht te hebben zijn we weer richting het restaurant de Ruif vertrokken om ons daar te laten trakteren op een voortreffelijk diner. Tijdens het diner werd er voor een leuk stukje muziek gezorgd waardoor er ook nog wat voetjes van de vloer gingen.
Na het diner zijn wij weer in de bus gestapt voor een rondtoer met een gids door Breda, wat heel erg leuk en ook interessant was. Na de rondtoer mochten wij een uur lang onze eigen weg gaan in het centrum van Breda waar we leuke winkels hebben gezien en een prachtige kerk. Waarna we ook nog op een zonovergoten terras heerlijk iets gebruikt hebben.
Daarna hebben wij ons weer bij de buschauffeur gemeld en zijn wij huiswaarts gegaan. Eenmaal aangekomen bij het Anne Frank Centrum hebben wij na deze geweldige dag nog een groepsfoto gemaakt bij de bus.
Wij willen de organisatie Mevr. Plooi en Mevr. Benschop hartelijk bedanken voor  deze dag.

Corrie en Peet Mulleman

Bekijk de foto's

up

Unie KBO opent meldlijn ouderenzorg

De Unie KBO gaat vanaf woensdag 2 april de problemen in de uitvoering van de ouderenzorg inventariseren. Op die dag wordt een speciale ‘meldlijn ouderenzorg’ geopend, bemand door KBO-vrijwilligers. De meldlijn is open tijdens de maanden april en mei. Daarna overhandigt de Unie KBO, samen met de andere CSO- ouderenorganisaties, de bevindingen aan staatssecretaris Martin van Rijn en aan de Tweede Kamer.
Iedere dag worden we weer opgeschrikt met berichten over de gevolgen van de aanstaande hervorming van de ouderenzorg per 1 januari 2015. Dat ouderen langer thuis blijven wonen is een positieve ontwikkeling. Maar wat als je echt veel hulp nodig hebt en je krijgt het niet meer opgelost? Hoe moet het dan allemaal geregeld worden?
Zorgen over verantwoordelijkheden
Huisartsen geven aan dat ze zich nu al zorgen maken over ouderen die langer thuis blijven wonen. Gemeenten, zorgverzekeraars en thuiszorgorganisaties moeten vanaf 1 januari 2015 gezamenlijk en in goed overleg zorg gaan leveren. Discussies over de verdeling van verantwoordelijkheden zijn aan de orde van de dag, bijvoorbeeld over het persoonsgebonden budget. En inmiddels is de verscherpte toegang tot het verzorgingshuis in gang gezet.
Aanvullende maatregelen
De Unie KBO maakt zich grote zorgen over onbedoelde neveneffecten van alle hervormingen in de ouderenzorg die momenteel worden doorgevoerd. Binnenkort komt de Unie KBO met voorstellen voor aanvullende maatregelen.
De  ‘meldlijn ouderenzorg’ staat open voor alle problemen in de ouderenzorg en is op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 9.30 uur en 12.30 uur op nummer 0900-8 21 21 83 (0,10 € per minuut).
Meldingen kunnen ook doorgeven worden via www.kbo.nl/meldlijn

up

KBO-reizen

Wij,  Martha  en Gijs van den Berg,  moeten nu ook - o.a. door gezondheidsredenen - stoppen met de dagtochten. De midweekreizen hebben wij in 2013 al gestopt.
In 1999 zijn we begonnen met onze eerste dagtocht, en we zijn 14 jaar intensief bezig geweest met de KBO-reizen. In 2002 zijn we ook de midweekreizen gaan verzorgen.
Nu wordt het tijd om het stokje over te dragen aan twee enthousiaste KBO’ers, te weten, mw. Riet Plooy en mw. Irene Benschop.
Zij gaan vanaf nu de dagtochten verzorgen, beter gezegd ze zijn er al druk mee bezig.
Wij hopen dat u zich net als voorheen weer spontaan aanmeld bij deze dames, wij hebben er alle vertrouwen in.
Wij hebben het al die jaren met heel veel plezier gedaan en blijven er ook fijne herinneringen aan houden.

Met vriendelijke groeten, Martha en Gijs

up

Nieuwjaarsreceptie

Op 3 januari 2014 heeft de KBO-Waddinxveen haar nieuwjaarsreceptie gegeven in de Hoge Noot aan de Jan Willem Frisoweg. Naast de beste wensen voor het nieuwe jaar, stond voorzitter Hans Kientz ook even stil bij de leden die in 2013 zijn overleden gevolgd door een minuut stilte. In zijn toespraak ging hij tevens in op de activiteiten die de KBO geboden heeft en weer zal gaan bieden aan onze leden.
Na de koffie was er een optreden van entertainer Jos Thomasse, die onder de titel “Vorst aan Tafel” ons aan de hand van bijzondere eetgewoonten en gebruiken van de “gekroonde hoofden” de gevolgen daarvan in onze tijd op amusante wijze vertelde.
De aanwezige leden genoten zichtbaar. In de pauze werd er getoast op het nieuwe jaar, waarna Jos Thomasse de middag besloot met het tweede deel van zijn betoog. Al met al een geslaagde nieuwjaarsreceptie.

Bekijk de foto's

up