nieuws 2013
Lettergrootte
 
Actueel

Jaarvergadering
Op vrijdag 15 oktober is er weer onze algemene jaarvergadering.
Lees meer>>

Dagreis Texel
Op15 september ging de dagreis naar Texel
Lees verslag>>

Bezoek Kloostermode
Op 16 september werd er een bezoek gebracht aan Kloostermode.
Lees verslag>>

Culturele activiteiten
Eindelijk staan er weer een activiteiten gepland.
Lees meer>>

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De sfeervolle KBO-Kerstlunch
gehouden op 16 december

Eigenaar Apo Yilmaz van restaurant Easy Dinner stelde speciaal voor de KBO-leden op maandag zijn restaurant beschikbaar. Gastheer Apo Yilmaz met zijn team serveerde de gasten een sfeervolle Kerstlunch met typische Kerstgerechten. Burgemeester Bert Cremers was op uitnodiging van het KBO-bestuur ook bij deze kerstlunch even aanwezig en dat werd door de aanwezige gasten zeer op prijs gesteld.
Mw. Lieve v/d Meerschaut opende om 12.00 uur met een meditatief gebed de Kerstlunch. Daarna genoten de gasten van de soep en broodjes. Halverwege de lunch vertelde Lieve v/d Meerschaut nog een mooi Kerstverhaal: ”De bruine portemonnee” waarbij menige aanwezige aan het einde van het verhaal een traantje weg pinkte. Ook burgemeester Cremers hield nog een kleine Kersttoespraak. Daarna werd het toetjes variété geserveerd. Omstreeks 14.30 uur werd de Kerstlunch afgesloten en het was fijn  om zo met elkaar samen te zijn vlak voor de komende Kerst.

Bekijk de foto's

up

Het was weer een gezellige Sinterklaasmiddag

Op vrijdag 29 november organiseerden wij weer onze Sinterklaasmiddag. Deze keer niet meer in het Anne Frank Centrum maar in de Hoge Noot (het Concordia gebouw). Maar dat maakte het zeker niet minder gezellig. Uit de opkomst van 90 senioren (meer mogen er niet in, in dit gebouw) konden wij opmaken dat ze de weg naar de Hoge Noot ook konden vinden. De middag werd tot de pauze opgevuld door een aantal sta-op-bingo’s en een aantal rondes bingo met als prijzen ingepakte Sinterklaascadeautjes. In de pauze was er warme chocolademelk met slagroom en gevulde speculaas. Ondertussen werd er op het raam geklopt door een aantal zwarte pieten en vervolgens kwam Sinterklaas binnen. Hij werd luid toegezongen door de aanwezigen met ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’. Sinterklaas riep nog een aantal senioren bij zich om hen te vertellen wat er in het boek over hen geschreven stond. Nadat Sinterklaas nog even gezellig de zaal rond was gegaan assisteerde Sinterklaas en beide pieten bij de verloting van de goed gevulde prijzentafel. Sinterklaas en zijn pieten namen daarna afscheid om vervolgens naar hun volgende afspraak te gaan. Maar had voor iedere aanwezige nog een aardigheidje achter gelaten die bij het naar huis gaan  aan eenieder werd mee gegeven.

Bekijk de foto's

up

Geslaagde Ouderenmanifestatie

Dinsdag 1 oktober om 10 uur werd in het Anne Frank Centrum door scheidend voorzitter van de Seniorenraad Waddinxveen, Ton v.d. Hondel en locoburgemeester Kees de Jong het startschot gegeven voor de “Ouderenmanifestatie 2013”. Circa 140 senioren waren afgekomen op de uitnodiging van de Gemeente, Palet Welzijn, de Seniorenraad en de drie ouderenbonden, KBO, PCOB en ANBO voor een dag dat in het thema stond van bewegen.
Dhr. Daamen van de Unie-KBO hield ons na de opening voor dat niet alleen bewegen gezond is voor jongeren, maar vooral ook voor ouderen. Dat bewegen hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn, maar eenvoudige oefeningen gedurende een half uurtje per dag alleen of in kleine groepen zijn goed voor de lichamelijke en psychische vitaliteit van senioren. Er werd na de inleiding dan ook enthousiast door de aanwezigen meegedaan met de eenvoudige oefeningen op muziek o.l.v. Annet Breure. Aanwezigen werden nog in de gelegenheid gesteld vragen te stellen aan een aanwezige huisarts en een fysiotherapeut alvorens te kunnen gaan genieten van verse broodjes “gezond” en fruit.
Het begin van de middag werd ingenomen door een cabaretesk optreden waarin de drie ouderenbonden soms op hilarische wijze gepresenteerd werden, een toelichting op het ouderenbeleid van de gemeente door Dorenda Gerts, Germien la Grand namens Palet Welzijn, een presentatie door Ineke v.d. Knaap van atletiekvereniging Antilope en een informatiemarkt van de ouderenbonden, Palet Welzijn, Jeu de Boulevereniging Waddinxveen, Atletiekvereniging Antilope en Fysiotherapie Joosten.
In de Ontmoetingskerk verzorgde een optreden van Mir Tsvey met een concert van Jiddische liederen aan het einde van de middag voor een culturele inbreng. De circa 180 aanwezigen, die gepassioneerd toehoorden, besloten de nummers met een klaterend applaus. De dag werd uiteindelijk afgesloten met een chinees buffet voor die senioren die zich daarvoor hadden ingeschreven.

Niet alleen het mooie weer en een voortreffelijke organisatie, waarbij ik toch even de ochtendcoördinator Elly Groenendijk wil complimenteren met de vlekkeloze organisatie van het ochtendgebeuren, maar ook een donatie van de Rabobank, de Seniorenraad en de drie ouderenbonden  hebben een schitterende dag opgeleverd. Voor alle 90 plussers in de gemeente was er ook nog eens een bos bloemen die door leerlingen van het Coenecoop College samengesteld was.
Al met al een geslaagde dag.

Hans Nijenhuis

Bekijk de foto's

up


Najaarsdagtocht  25 september 2013

Om half 9 vertrokken we met 60 personen naar Volendam. Het weer was aangenaam.
Onze chauffeur Marcel vertelde onderweg wat er allemaal zo te zien was.
Halverwege werd het KBO-lied gezongen in een nieuwe versie met aansluitend ons alom bekende kersenbonbon.
Rond kwart over 10 werden we in Volendamse klederdracht verwelkomd door Lilian in het Simonehoeve. Koffie met gebak viel bij iedereen goed in de smaak.
Allereerst kregen wij uitleg in de kaasmakerij. Je staat versteld hoeveel soorten kaas er te zien en te proeven was. Zelfs liefdeskaasjes waren er te proeven.
Daar moet je wel echt beiden van eten want er zit knoflook in!!!!!!
Daniëlle legde het op een humoristische wijze uit.
Daarna gingen we naar de klompenmakerij.
Daar stond nog een machine uit 1920 die nog volop in gebruik is. Iemand uit de groep mocht proberen er een klomp uit het hout te snijden. Het was nog best moeilijk. Hij had er echt geen kaas van gegeten. Niet erg hoor Hans. Hij ging toch met een aandenken naar huis. Met de hand worden er plm. 2 paar klompen per dag gemaakt, machinaal ongeveer 230 paar.
Om plm. half 1 hadden we een heerlijke warme lunch. Na de lunch hadden we een rondreis door Volendam, Edam, Monnikendam. De reisgids wist veel te vertellen over de plaatselijke bevolking. Heel Volendam is katholiek.
Daarna hadden we nog vrije tijd om Volendam te bezoeken met voor iedereen een bon voor poffertjes.
Om 5 uur vertrokken we weer richting Waddinxveen.
Zoals altijd kregen we nog  weer een stroopwafel met een pakje drinken.
Al met al het was geweldig.

Gijs en Martha bedankt namens iedereen.
Wij kijken al weer uit naar het voorjaar.

Ria Guikema

Bekijk de foto's

up

Een leuk en informatief uitje naar de Yakult fabriek.

Op donderdag 29 augustus werden onze leden van de KBO opgehaald door de Yakult bus.
Zij waren door Yakult uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de Yakult fabriek die is gevestigd in Almere.
Bij aankomst werden zij verwelkomd in de lounge met een kopje koffie of thee.
Daaraan volgend kreeg zij een dia presentatie over de geschiedenis van Yakult en hun producten.
Daarna werden er flesjes Yakult uitgedeeld die geproefd mochten worden en daarop volgde een rondleiding en kon men het productieproces zien van het maken van een flesje tot het in de verpakking doen voor verzending naar de leveranciers.
Na alles gezien te hebben kreeg iedereen bij de uitgang een goed gevulde coody bag mee naar huis.
We kunnen weer terug kijken op een leuke en zeker informatieve ochtend.

Cees, Elly en Ciska

Bekijk de foto's

up

Vakantiebingo

Elk jaar organiseren de drie Ouderen Bonden in Waddinxveen ieder een vakantiebingo.
De KBO organiseerde als eerste op 3 juli deze vakantiebingo en er kwamen ruim 80 senioren op af. Het was dit keer dan ook geen gewone bingo. Voor en na de pauze waren er drie rondes met ieder drie kansen. De prijzen waren als nummers dit keer in drie kleuren ballonnen gestopt voor elke ronde een kleur. En als men prijs had mocht men zelf een ballon met een speld door prikken van de kleur die bij die ronde hoorde en daar kwam dan een nummer uit en die gaf de prijs aan die men kreeg. De aanwezigen genoten daar zichtbaar van door hun handen op de oren te houden voor de knal. Er was een loterij met mooie prijzen, en een pot vol met kleine koekjes waar men de inhoud van kon raden voor een prijs van ca. € 25.00. En het applaus aan het eind van de middag was voor ons als KBO een teken dat de mensen het naar hun zin hebben gehad en daar doen wij het ook voor.

Bekijk de foto's

up

Algemene ledenvergadering

Vrijdag 10 mei 2013 werd deze ledenvergadering in gebouw De Hoge Noot aan de Jan Willem Frisoweg bijgewoond door een 40-tal leden en genodigden. Of het nu aan de nieuwe locatie lag of aan de gekozen dag (na Hemelvaartsdag), de belangstelling viel jammer genoeg enigszins tegen.
Even na 14.00 uur opende voorzitter Hans Kientz de vergadering, met een hartelijk welkom aan de genodigden en aan de eigen leden.
Hij memoreerde dat hij zijn openingswoord van verleden jaar nog even had nagegaan en kwam tot de conclusie dat er eigenlijk niets is veranderd. Er vindt nu een stapeling van bezuinigingen en eigen bijdragen plaats. Natuurlijk moeten wij ouderen ons steentje bijdragen, maar er zijn grenzen en voor die grenzen wil de KBO opkomen.
Na deze opening werd de agenda vlot afgewerkt, waarbij Hans Nijenhuis met een hartelijk applaus vanuit de zaal tot secretaris werd gekozen. Even eerder waren de aftredende, maar voorgedragen her te benoemen bestuursleden eveneens gekozen.
Penningmeester Han Zoet gaf vervolgens een verhelderende ongevraagde toelichting op de balans en de verlies-en winstrekening van 2012, waarna snel de begroting 2013 kon worden toegelicht.
De vergadering had met de vaststelling van de contributie voor 2014 uiteraard geen moeite, omdat deze ongewijzigd blijft op het door het bestuur voorgestelde bedrag ad € 21,50 p.p. per jaar.
Na afloop van de vergadering nam het bestuur (bij monde van Elly Groenendijk) afscheid van Cor Huisman als lid van de werkgroep Culturele Activiteiten. Een enveloppe met bon + bloemen (voor vrouw Truus) begeleiden de warme en soms toch ook emotionele afscheidswoorden van Elly. Aangenomen mag worden dat secretaris Hans Nijenhuis deze vergadering uitgebreider in zijn notulen zal vastleggen.
Na afloop van de vergadering werd koffie/thee met een petitfour geserveerd.
Het bestuur had ook voor entertainment gezorgd en goochelaar Bertus Korver uitgenodigd om in een twee keer 25 minuten durende show de aanwezigen te vermaken. Het moet gezegd, hij deed dit op een eigen ontspannen en verhelderende manier van goochelen. Het publiek werd regelmatig uitgenodigd mee te doen of mee te denken terwijl enkele kleine trucs zelfs volledig uit de doeken werden gedaan, maar goochelaar Bertus hield slim, zijn grotere trucs wel voor ons geheim. De pauze tussen de twee optredens werd gebruikt om een eigen keuze-glaasje (sterk of minder sterk) met koude en warme snacks smakelijk te consumeren.
Al met al kijken wij terug op een bijzonder geslaagde vrijdagmiddag die om ongeveer half vijf werd afgesloten.

Klik voor vergroting/verkleining
Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten

up

Koninklijke onderscheiding.

Twee van onze leden hebben afgelopen april een Koninklijke onderscheiding ontvangen.
Mevrouw W. Waterreus-de Vries is dit jaar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Zij heeft dit onder meer verdiend, door zich jarenlang bijzonder verdienstelijk te maken voor zowel de St. Victorkerk alsook voor de Ontmoetingskerk.
Ook bij Zorgcentrum Souburgh en bij de Wereldwinkel heeft zij jarenlang als vrijwilliger dienst gedaan.
Mevr. G. Lugthart-Oudijk ontving eveneens de versierselen die behoren bij de Orde van Oranje Nassau.
Zij heeft dit te danken aan het jarenlang als vrijwilliger optreden bij voetbalvereniging Be-Fair, Zorgcentrum Souburgh, de Protestantse Gemeente en als bestuurslid van de PCOB.
Beide dames waren volkomen verrast met deze huldiging.
Het bestuur feliciteert hen van harte met deze onderscheiding, die voor hen wel heel bijzonder moet zijn, omdat het laatste keer was, dat (toen nog) koningin Beatrix dit nog heeft bekrachtigd.

up

High Tea

Op maandag 25 maart organiseerden wij voor onze leden een High Tea met de sfeer van Pasen.
Ca. 70 leden namen deel aan deze High Tea. De tafels waren sfeervol gedekt en vol gezet met allerlei lekkernijen zowel hartig als zoet.
Voor velen van de aanwezige senioren was dit de eerste keer dat zij deelnamen aan een High Tea.
Een High Tea staat voor gezellig samen zijn en samen praten met elkaar onder het genot van kleine lekkernijen zowel zoet als hartig . Het was dan ook een gekakel van jewelste en er werd veel gelachen. Tussen de High Tea door werden er een paar
”sta op bingo’s” gespeeld met als prijs een grote chocolade paashaas of ei. Lida Kalfsbeek vertelde zo halverwege de middag een Paasverhaal ‘Maar als zij kwam….’  met nog een gedicht. Er was een loterij met leuke prijzen. En aan het eind van de middag nam iedereen vrolijk afscheid van elkaar, op weg naar de komende Pasen.

Bekijk de foto's

up

Dagtocht voorjaar 2013

Eindelijk was het dan zover, 14 maart 08.30 uur, de voorjaarsdagtocht van de KBO. Iedereen was ruim op tijd om een goed plaatsje in de bus te vinden.
Voor we vertrokken was onze Pastor Dick Vrijburg weer bereid om ons een fijne dag te wensen, en een mooi reisgebed te bidden en zijn zegen te geven, waarna we precies op tijd konden vertrekken.  Onze chauffeur Claus begon de tocht naar Vleuten via een mooie route over Gouda en Haastrecht langs de IJsseldijk zo naar Oudewater en Woerden, met mooie boerderijen en landschappen, maar we begonnen zoals gebruikelijk met het zingen van ons KBO reislied. Na ongeveer drie kwartier waren we in Vleuten waar in het restaurant Vallen de koffie met gebak al klaar stond.
Na de koffie gingen we de bus weer in maar nu met een gids die ons de prachtige Vechtstreek liet zien. Wat een mooi gebied is dat, hij vertelde ons van alles van wat er links en rechts aan mooie villa’s, kastelen, industrie enzovoorts te zien was. We hadden deze dag het weer mee, de hele dag een stralende zon, wat de stemming wel ten goede kwam. Mooi op tijd waren we weer bij het restaurant voor het diner. Nadat iedereen zijn plaatsje had gevonden werd er een heerlijke maaltijd geserveerd en terwijl het cabaretgezelschap de instrumenten gingen installeren konden wij ons tegoed doen aan het driegangen-menu.
Rond twee uur begon het gezelschap te spelen en te zingen, het ging bijna allemaal op de Amsterdamse tour, we konden allemaal meezingen en sommigen liepen ook nog gezellig de polonaise mee of maakten een dansje met een van de artiesten.
Maar na alle pret kwam ook weer een einde aan deze gezellige middag en met een fijn gevoel gingen we om half vijf weer naar de bus, zodat chauffeur Claus weer op weg kon richting Waddinxveen, waar we na een voorspoedige reis  om half zes weer bij het Anne Frank Centrum aankwamen. Dit was het einde van een gezellig dagje uit.
Met hartelijke dank aan Martha en Gijs voor de verzorging van deze prachtige dag.

Een mede-reiziger

(Ingekort door de redactie)

up

Verandering van klusjesman

Met veel plezier ben ik – Gijs van den Berg – 15 jaar de klusjesman van onze KBO-afdeling geweest. Maar nu wordt het tijd dat het stokje wordt overgenomen door een opvolger.
En we zijn er in geslaagd een jongere opvolger te vinden, hij zal zichzelf hieronder aan u voorstellen.
Het doen van klusjes voor de KBO- leden was voor mij altijd weer een verrassing, hoe los ik het op en hoe pak ik het aan in overleg met de aanvrager.
Soms waren er vragen van ‘wilt u een slaapkamer behangen’, dit soort klussen horen echter niet bij de klusjesman.
De bedoeling om de hulp van de klusjesman in te roepen zijn kleine klusjes van ± een half tot een uur, zoals het ophangen van een lamp, het vervangen van defecte lampen of TL-buizen of het monteren van een plafondlamp  en zo nog vele andere klusjes, en het moet in je vermogen liggen de klus te klaren.
Ik ben ervan overtuigd dat mijn opvolger, Martijn Hunsche, een waardige opvolger is en ik dank u allen voor het vertrouwen dat u in mij gesteld heeft in de afgelopen 15 jaar.
Gijs van den Berg

Even voorstellen:
Beste mensen.
Mijn naam is  Martijn Hunsche en ik ben machinaal houtbewerker.

Ik woon in Waddinxveen en vind het leuk om het stokje over te nemen van Gijs van den Berg. 
Ik hoop u met raad en daad behulpzaam te kunnen zijn, de manier van werken zal op dezelfde manier gaan als dat u van Gijs gewend was. U kunt mij mobiel bereiken op nummer  06 48 70 09 30.
Mijn naam ook op de achterpagina van het KBO- blad Aktueel.

Met vriendelijke groet,
Martijn Hunsche
KBO klusjesman

up


KBO Waddinxveen Nieuwjaarsreceptie.

Op vrijdag 4 januari was de nieuwjaarsreceptie van de KBO afdeling Waddinxveen. Bestuursleden hadden de  zaal feestelijk aangekleed en de tafels voorzien van mooie rode rozen. Op de achtergrond klonk muziek uit de vijftiger jaren, maar naarmate er meer leden binnenkwamen overstemde het gezellig met elkaar praten de muziek. Han Zoet opende de bijeenkomst met de trieste mededeling dat onze voorzitter Hans Kientz helaas niet aanwezig kon zijn door familie omstandigheden. Ook had de entertainer Frederik Undenga die was uitgenodigd om de middag op te luisteren, zich een kwartier voor de aanvang afgemeld vanwege ziekte. Maar Han Zoet hield een mooie nieuwjaarstoespraak en beloofde dat het geld dat naar de entertainer zou zijn gegaan nu gebruikt zou worden voor een extra rondje drankjes. Eerst was er koffie met een heerlijke Petit Four, en daarna was er voor ieder een drankje naar keuze en er waren heerlijke hapjes, welke door de bestuurders en werkgroepleden vlot geserveerd werden.
Daarna was er een grote verrassing voor Gijs en Martha van de Berg. Roos Koster hield een dankwoord namens de deelnemers aan de jaarlijkse midweek. Het is namelijk zo dat Gijs en Martha dit i.v.m. gezondheidsredenen niet meer kunnen blijven doen. Ze zullen nog wel  de dagtrips organiseren maar een hele midweek zit er niet meer in. Aan het eind van haar speech overhandigde Roos  samen met Maarten de Knegt een aantal cadeaus, waaronder een heel mooi herinneringsfotoboek. Gijs en Martha waren daar zichtbaar heel blij mee, daarna ontvingen ze ook als dank voor hun vele werk een mooie bos bloemen van het bestuur van KBO Waddinxveen. Het bleef nog lang gezellig in het Anne Frankcentrum, en na afloop kon het bestuur terug kijken op een bijzonder geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomst.   

Bekijk de foto's

up