Nieuws 2009
Lettergrootte
 
Actueel

Jaarvergadering
Op vrijdag 15 oktober is er weer onze algemene jaarvergadering.
Lees meer>>

Dagreis Texel
Op15 september ging de dagreis naar Texel
Lees verslag>>

Bezoek Kloostermode
Op 16 september werd er een bezoek gebracht aan Kloostermode.
Lees verslag>>

Culturele activiteiten
Eindelijk staan er weer een activiteiten gepland.
Lees meer>>

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kerstmiddag op 21 December 2009 (geplaatst: 31-12-09)

We werden op een feestelijke manier ontvangen in de foyer van het Anne Frank, binnen komen uit een witte wereld, kerstgevoel voor ons allen.
De koffie stond klaar met wat lekkers er bij, we waren allemaal blij dat we ondanks het slechte pad toch aanwezig konden zijn.
Alles was in gereedheid om ons te verassen met een presentatie over kerstgroepen en verhalen er om heen, dit allemaal door Theo Roelofs. De verhalen waren bij iedere dia over een kerstgroep verrassend, zoveel als dat er over verteld werd.
Om 12 uur gingen we naar de eetzaal, waar ons een heerlijke kerstlunch werd aangeboden, een gezellige zaal mooie tafels gedekt, door de vele vrijwilligers die altijd weer aanwezig zijn.kerst
Tijdens de lunch zong het Christmas Carolskoor, begeleid door Ton v.d Hondel kerstliederen die door ons in de zaal ook werden meegezongen.
De lunch was goed verzorgd, drie gangen, heerlijke soep, broodjes met beleg, en nog wat lekkers toe, de koffie en de thee niet te vergeten.
Het kerstverhaal van Lida Kalfsbeek was er een om over na te denken, heel knap hoor!
Een mooi kerstfeest, bedankt Elly, Cees en Cor, een team om trots op te zijn.

Een K.B.O lid

Bekijk de foto's

up

 

Lot uit de loterij (geplaatst: 28-12-09)

Op vrijdag 4 december 2009 naar een gezellige Sintviering van de KBO. Ik kocht een stapeltje lootjes voor de mooie prijzen tafel. En laat ik nu in de prijzen vallen, een leuk theepotje en een middagje uit van deur naar deur. Waarheen wel, naar de Intratuin in Ter Aar onder uitmuntende begeleiding van Elly en Cees. Ik heb mijn buurvrouw Ans mee gevraagd, wij hadden er veel zin in.
Een dag van tevoren kwam Cees langs om de tijd af te spreken om ons op te komen halen.
En ja hoor de volgende dag om half twee ging de bel, Elly en Cees stonden voor de deur met de auto startklaar, op naar de Intratuin in Ter Aar.
Toen we daar naar binnen liepen kwamen we direct in kerststemming, wat een lichtjes, kerstbomen, ballen en een zeer fraaie uitstalling van huisjes, kerken, ijsbanen, treinen die door grotten heen gingen, miniaturen van oude ambachten; we kwamen ogen te kort.
Aan het eind van de route door de Intratuin werden we door Elly en Cees getrakteerd op warme chocolade melk met slagroom met een heerlijk stuk appeltaart, en dat smaakte geweldig.
Om half vijf gingen we terug richting Waddinxveen en werden weer netjes thuis gebracht.
Elly en Cees bedankt voor een gezellige fantastische middag, het was top, het was voor mij en Ans de hoofdprijs van de loterij.

Annie Horsselenberg  

Bekijk de foto's

up

 

Een super ouderwets Sinterklaasfeest (geplaatst: 28-12-09)

Vrijdag 4 december 2009 hadden wij, senioren, een ouderwets Sinterklaasfeest met een heuse Sinterklaas en twee zwarte Pieten. Bij binnenkomst werd ik hartelijk verwelkomd door Cor, Elly en Cees.
Na mijn bingoplankjes en enveloppe met? en aangegeven te hebben wat ik straks wilde drinken ging ik een plaatsje zoeken, maar voordat ik dat wilde doen viel mijn oog op een prachtig gevulde prijzentafel gedekt met een mooi kleed.
Ton v/d Hondel speelde Sinterklaasliedjes, ondertussen liep de zaal goed vol. Het feest ging beginnen en het werd tijd om de Sint binnen te halen, en we begonnen te zingen en ja hoor daar kwam de Sint samen met twee pietermannen. En we begonnen met een rondje bingo, en daarna pakte de Sint zijn grote rode boek en riep een aantal mensen bij zich en zij moesten het KBO-clublied zingen en een van hen speelde op zijn mondharmonica, erg leuk.
Dan een groepje dat zelf een kaasje zijn wezen maken en zij mochten eens vertellen hoe dat nu wel moest ieder mocht wat zeggen daarover.
Tijd voor warme chocolademelk met slagroom, dat had ik besteld, en er werden lootjes verkocht voor de mooie prijzentafel er waren ook drie middagjes uit te sintwinnen. Maar er werden zoveel lootjes verkocht dat er geen tijd meer was voor de enveloppe met het? de volgende keer dan maar.
De loterij werd gedaan door Cees en Sinterklaas en Elly hield de prijs omhoog die er te winnen was en een zwarte Piet bracht hem bij de gelukkige winnaar, erg leuk.
Het was tijd om afscheid te nemen van Sinterklaas en zijn twee Pieten en we zongen Dag Sinterklaasje. Bij het verlaten van de zaal kreeg een ieder een boterstaaf met een Sinterklaasrijm mee naar huis, dat was een mooie afsluiting van een super ouderwets Sinterklaasfeest.
Met dank aan Elly, Cees en Cor en anderen die hun schouders hier onder hebben gezet

Bekijk de foto's

up

 

Zelf een kaasje maken (geplaatst: 09-11-09)

Dinsdagmiddag 24 november 2009 om 13.45 uur vertrokken wij vanaf het Anne Frank Centrum in auto’s naar de kaasboerderij van de familie v/d Werf in Reeuwijk. Daar werden wij hartelijk verwelkomd door boerin Truus v/d Werf.
Wij mochten eerst plaatsnemen in een ontvangstruimte waar ook een videoscherm stond.
kaasjeTruus begon eerst wat te vertellen over de boerderij die zij samen met haar man maar voornamelijk haar zoon runt. Truus doet twee workshops kaasjes maken per week en organiseert ook stamppot- wandelingen in de buurt.
Na deze inleiding deelde Truus papieren petjes uit die wij moesten opzetten voor de hygiëne in de kaasmakerij, en ging zij ons voor naar de werkruimte. Daar stond een grote plastic ton met melk al op temperatuur te komen naar 30º. Aan deze ton met melk moesten nog 4 vloeistoffen toegevoegd worden o.a. stremsel, de een mocht het er in schenken, een ander moest zachtjes het er door roeren.
We kregen ieder een plastic emmer met een deksel deze moesten wij vullen met 3½ liter melk uit de ton en het deksel ging op de emmer en het wekkertje werd gezet; het moest nu fermenteren.
We gingen weer terug naar de ontvangstruimte waar we koffie / thee en een plak kruidkoek kregen, en Truus begon te vertellen over haar boerderij, die eigenlijk al meer van haar zoon was.
De video werd gestart en Truus begon te vertellen: Er waren op dat moment 75 koeien en 50 schapen op de boerderij. Een koe werpt doorgaans maar een kalf per worp, maar zij hebben een koe die er steeds twee werpt. Koeien werpen staand en een kalf weegt 30 kg.
Schapen werpen doorgaans twee lammetjes, maar het gebeurt wel dat het er drie zijn en die wordt dan verstoten omdat moeder maar twee uiers heeft maar! Haar schoondochter vangt deze liefdevol op en geeft ze de fles.
Maar het belletje rinkelt en we moeten weer aan het werk.
Het deksel gaat weer van het emmertje en met een grote plastic vork moeten we heel langzaam en zachtjes door de kaasmassa ( wrongel ) roeren tot het belletje weer rinkelt.
Nu het vocht ( wei ) door de zeef gieten zodat de wrongel overblijft.
We kregen een kan warmwater en moesten hiermee de wrongel twee keer op temperatuur brengen eerst 31’4º dan 36º, dan de wei van de wrongel scheiden, en in een klein kaasvormpje doen met onderin een zeef. Daarna onder de pers want het vocht moet er zoveel mogelijk uit.
Het belletje wordt weer gezet, en we gaan de kaasruimte bekijken, en daar hebben we ook kaas geproefd, en het belletje gaat weer en we moeten weer aan het werk.
De bakjes wrongel worden onder de pers vandaan gehaald, en we doen deze in een emmertje gevuld met pekelwater, waar deze twee keer 4 uur in moet blijven.
We maken nog even onze eigen stikker met naam om op het kaasje te plakken; wel leuk nu heb ik straks een boerenkaas die mijn naam heeft.
We krijgen een beschrijving mee naar huis en een vloeistof om de kaas van een korstje te voorzien.
En na dit thuis allemaal gedaan te hebben… kunnen wij ons eigen kaasje na ruim 14 dagen eten.
We bedankten Truus voor haar gastvrijheid en leerzame middag.
Met dank aan de organisatoren.

Een tevreden deelneemster

Bekijk de foto's

up

 

Trompenburg Tuinen & Arboretum (geplaatst: 10-11-09)

tuinDinsdagmiddag 20 oktober 2009 vertrokken wij om 13.00 uur met vier auto’s naar de Trompenburg tuinen & arboretum in Rotterdam, om daar na ± 20 minuten rijden aan te komen en ons vervolgens aan te melden in het bezoekers centrum.
Deze ruimte wordt gerund door vrijwilligers en hier is van alles te koop, boeken en leuke dingen die met de tuin betrekking hebben.
Ook hangen er mooie olieverf schilderijen van bloemen en stillevens en deze zijn ook te koop.
Toen we hier alles gezien hadden gingen we met zijn allen de tuinen in.
Maar voor de wandeling begon vertelde Cor Huisman, een van de begeleiders, ons eerst het een en ander over de tuinen & Arboretum. (Het ontstaan, de oppervlakte en over William Hoeij Smith die in 1820 de tuin is begonnen dus de oprichter is)
Het beeld van deze man kwamen we later in de tuin noch tegen.
We hebben gewandeld langs diverse oude eiken en beuken met soms wel een omvang van 4 meter, en margrietjes, hosta’s, alles in herfstkleuren.
Na van heel veel moois genoten te hebben werd er gepauzeerd in het theehuis 'de uithoek' dat zich midden in het park bevond, waar de dames vrijwilligers ons gastvrij ontvingen en voorzagen van heerlijke warme chocolademelk, en op enkel verzoek een kopje koffie met daarbij keuze uit heerlijk zelf gebakken gebak.
groepToen we gelaafd en uitgerust waren werd er een groepsfoto door een van de dames van het theehuis van ons gemaakt, die wij natuurlijk ook bedankte voor de gastvrijheid en goede verzorging.

En daarna onze wandeling weer voortzettend langs cipressen en een reuze berenklauw die zich mooi liet vormen door een ijzeren brug en pergola’s kwamen we aan bij de cactuskassen, waar wel 1000 cactussen groeiden en bloeiden (mooie en lelijke maar ook herkenbare soorten).
Toen we doorliepen kwamen we bij een cipressen die zich onder de grond we zo’n 8 keer vertakt had om vervolgens weer boven de grond veder te groeien wat bijzonder was om te zien.
Ook kwamen we een rood met witte stippen paddenstoel tegen, het leek er wel een uit een sprookje.
En wat ik ook zo bijzonder vond is de rust in dit park zo aan de rand van een drukke wereldstad als Rotterdam, en zo goed onderhouden!
Om ongeveer half vijf namen we afscheid van de vrijwilligers van het bezoekers centrum, en reden weer naar Good Old Waddinxveen
Met dank aan het C&AA team die kosten nog moeite hebben bespaard om ons leden een fantastische en bezienswaardige tevens leerrijke middag te bezorgen.
Ook nog dank aan het bestuur voor het overheerlijke gebak wat voor herhaling vatbaar is.  

Een tevreden deelneemster

Bekijk de foto's

up

 

Midweek september 2009 (geplaatst: 05-11-09)

ODE AAN ODOORN

Maandag 21 september vertrokken om 13.00 uur 35 dames en heren voor een 5-daagse trip naar Odoorn. Onderweg een eerste koffiestop met gebak in Staphorst; een pittoresk stadje met de dames in de beroemde klederdracht.
Bij aankomst in hotel “De Oringer Marke” werden we welkom geheten door Klaas-Jan (neen, niet Huntelaar), die de nodige informatie verschafte over ons verblijf. Nadat de sleutels in ontvangst waren genomen kon men de kamers opzoeken en de bagage opbergen.
Na het diner was er gelegenheid in het Atelier koffie of thee te drinken.
Na een vermoeiende maar prachtige bustocht was het tijd om de “koffer” op te zoeken en te proberen de slaap te pakken te krijgen. Maar we hadden buiten de waard gerekend want onze buur was de klokkentoren die het nodig vond elk half uur te slaan. Alles went ook zo’n klok al zal dit voor sommigen moeilijk geweest zijn.
Dinsdag 22 september, de ochtend was vrij te besteden, zoals alle ochtenden.
Na de lunch vertrok de bus via een mooie route naar Dwingelderveld naar de advocaatmakerij “De Rozinkhof” in Dwingeloo. Hier vertelde Jennie op boeiende wijze over haar product; zeer interessant. Natuurlijk was het proeven geblazen. Wat opviel was dat het tijdens de terugreis zeer rustig was in de bus. Oorzaak drank??
Na het diner weer koffie en thee en om 21.00 uur een optreden van “DWARZZ”.
Woensdag 23 september. Na de lunch op excursie: “Boeren in vroege tijden” in Blijham. Hier werd de “Groninger Boerderij landgoed Bleijendaal” bezocht waar we zeer gastvrij door de boer en boerin werden ontvangen. “Vroege tijden” inderdaad; aan allerlei tentoongestelde attributen was dat duidelijk te zien. Ook kregen we een uitleg over de klederdracht: het verschil tussen het “boeren” nu en in het verleden.
Na het diner speelden we Bingo onder de bezielende leiding van ons aller Lies.
En natuurlijk Martha die al die mooie prijzen heeft vergaard. Het was een gezellige avond.
Donderdag 24 september. Na de lunch op excursie naar het natuurgebied “De Weerribben”. Met de “Silvia”, een speciaal gebouwde platbodem, vaarden we door de kleine ondiepe slootjes en vaartjes. De schipper vertelde op een interessante en geestige wijze het een en ander. over o.a. het riet snijden.
Na het diner een optreden van het dameskoor “De Broeker Sirenen”. De 40 dames werden begeleid door accordeonisten, een drummer en een saxofonist van maar liefst 80 jaar. Prima sfeertje met veel meezing deuntjes uit vroeger tijden.
Vrijdag 25 september. Met de rammelende Hunze-express, getrokken door paardenkrachten op wielen, naar Borger voor een bezoek aan het Hunebedmuseum. Er was gelegenheid om het museum te bezoeken en een film te bekijken over het ontstaan van de “keien”.
Omdat de chauffeur van de Hunze-express van mening was ons allerhande paadjes, laantjes, eikenbomen en stenen te moeten laten zien, liep e.e.a. uit de hand. Daarom kon het afscheidsdiner met meer dan een uur vertraging aanvangen. Als gevolg hiervan begon de thuisreis veel later maar 18.00 uur arriveerden we in Waddinxveen.
Tijdens de terugreis werd namens de groep Martha, Lies, Gijs en de chauffeur bedankt voor al het werk dat ze verzet hebben onder aanbieding van enkele presentjes.
Er kwam een einde aan een week die ik persoonlijk voor geen geld van de wereld had willen missen.
Op naar de volgende reis!!!!

Antoon Martens

up

 

KBO-dagreis, 7 mei 2009. (geplaatst: 05-11-09)

Met een volle bus, bestuurd door de bekwame chauffeur Theo en reisleider Gijs van den Berg vertrokken we naar Amsterdam om daar in de haven aan boord te gaan van de 100 jaar oude radarsalonboot , de ‘Kapitein Kok’.
kapitein KokVoor het zingen van het bekende reislied: ‘Wij gaan samen fijn op stap, alleluja. De KBO die regelt dat, alleluja’, kwam de stemming er goed in. Theo liet ons genieten van een prachtige rit door de Ronde Venen, nog een echt landelijk gebeid. De weiden vol met koeien, schapen met hun lammetjes, een paard met haar veulentje. Net toen we een beetje trek kregen kwam Martha langs met de bonbondoos. Heerlijk! Precies op tijd stapten we om 10.15 uur uit de bus en aan boord van de ‘Kapitein Kok’. Wat een luxe op deze radarboot en dan te bedenken dat in het verleden van ± 1857 tot 1948 diverse stoomboten op de Lek dienst deden als veerboten. Niet alleen passagiers werden naar de diverse plaatsen aan de Lek vervoerd, maar ook koeien, varkens, kaas, melk, erwten en bonen gingen als vracht mee.
Van de ‘Kapitein Kok’ wordt ook vaak door Koningin Beatrix gebruik gemaakt wanneer het een statiebezoek van een ander koningshuis betreft. De bedienden serveren dan in livrei gekleed. Dat de keuken prima is bleek uit het heerlijk appelgebak bij de koffie en ook de lunch smaakte goed.
Om 14.30 uur namen we afscheid van de ‘Kapitein Kok’ en reden na een stukje door Amsterdam richting Leimuiden. Ons tweede bezoek was het ‘Tropisch Rozenland’. Minder luxe, maar heel gezellig was de ontvangst met een kopje koffie of thee en een stroopwafel. In de kassen kregen we een uitgebreide uitleg over de groei, bloei en kweekwijze van de rozen. Ook nog enkele tips hoe we een bos rozen moeten behandelen en die geef ik graag door.

  1. BLOEMNeem een vaas die goed schoon is.
  2. Niet zoals altijd gezegd wordt in warm water zetten maar juist koud water gebruiken met een druppeltje chloor of chrysal.
  3. De bladeren die in het water staan verwijderen, de doorns laten zitten.
  4. Stelen schuin afsnijden.
  5. Altijd op een koele plek zetten.

 ‘Zo gingen wij dan hand in hand, alleluja, met de KBO door ’t land, alleluja’. Met dit slotlied bedankten we Theo, Gijs en Martha voor de goede zorgen en de fijne dag.

Bekijk de foto's

Ery Rippe-van Es

up

 

34e Jaarvergadering (geplaatst: 05-11-09)

Jaarvergadering 2009: prijzenfestival!

Overmatig druk was het niet, afgelopen woensdag 6 mei: 34 mensen waren om 20.00 uur verzameld in de Recreatiezaal van het AFC om de 34e Jaarvergadering van onze vereniging bij te wonen. De geplande datum was dan ook geen staaltje van vernuftig verenigingsmanagement: extern moesten we opboksen tegen voetbalmeesterbrein Guus, intern waren we wellicht slachtoffer van de immens populaire Gijs, die de dagtocht had voorzien op donderdag 7 mei! Wat daar ook van zij, gezellig was het wel. De conversatiegraad was, mede door het geserveerde kopje koffie/thee met gebak, zo hoog dat voorzitter Lies Steenland eerst om twintig over acht het startsein voor de officiële vergadering gaf.
Na een welkom aan de genodigden werd de vergadering met gebed geopend en werden de leden die ons in het afgelopen jaar waren ontvallen herdacht.
Daarna zette de voorzitter de vele vrijwilligers, die KBO Waddinxveen gelukkig nog steeds kent, figuurlijk in de bloemetjes. Bij drie van hen gebeurde dat letterlijk: de dames Marja Verhoeven en Greet van den Hoorn namen na een jarenlange werkzaamheid in de werkgroep Vorming & Voorlichting afscheid, vergezeld door een dankbaar applaus uit de vergadering, terwijl ook afscheid genomen werd van de heer Ferry Bergsma, die zich na een zestienjarige(!) vrijwillige bestuursperiode door privé-omstandigheden genoodzaakt zag een punt achter zijn activiteiten te zetten. Hem viel eveneens een bloemenhulde alsook een cadeau onder couvert én een welgemeend applaus van alle aanwezigen ten deel.
Vervolgens nam de heer Job Duivenvoorden als bestuursafgevaardigde van de provinciale KBO Zuid-Holland uit Bergschenhoek het woord. Hij sprak in een gloedvol betoog over zingeving en ouderdom. Op veelvuldig verzoek uit de vergadering kunt u zijn speech in extenso op bladzijde 7 van deze KBO-Aktueel (na)lezen.
Over de vaste onderwerpen, die telkens in een jaarvergadering aan bod komen, kan nog worden gemeld, dat de heer Ton van den Hondel, mede uit naam van collega-commissielid mevrouw Toke de Jong, op zijn geheel eigen wijze liet weten dat de vergadering kon worden geadviseerd de penningmeester te dechargeren voor het door hem gevoerde beleid in het kalenderjaar 2008. Hetgeen ook na een mondelinge toelichting van de penningmeester op de jaarrekening prompt door middel van acclamatie geschiedde. Tot lid van de nieuwe financiële commissie werd door de vergadering benoemd mevrouw Toke de Jong en de heer Bert Diks, tot reserve-lid mevrouw José Eggermont. Voorts werden de notulen van de vorige jaarvergadering en het jaarverslag 2008 van de secretaris, alsmede de begroting 2009 van de hand van de penningmeester goedgekeurd. Tenslotte ging de vergadering unaniem akkoord met het voorstel van de penningmeester om de jaarlijkse bijdrage met € 0,50 te verhogen, zodat de contributie over het kalenderjaar 2010 per lid € 16,00 bedraagt.
Na sluiting van de vergadering werd onder het genot van een hapje en een drankje een grandioze verloting met prachtige prijzen gehouden onder de bezielende leiding van de dames Lies Steenland en Ery Rippe. Zij hadden overigens een uiterst simpele manier bedacht voor het dilemma dat de duvel het altijd op de grootste hoop doet: wie één van de prachtprijzen had geloot, kwam daarna nog slechts in aanmerking voor een klein prijsje. Dat zorgde uiteraard voor de nodige hilariteit!
Al met al een geslaagde avond, waarbij de afwezigen, zoals immer, ongelijk hadden!!

André Eggermont.

Bekijk de foto's

up

 

Meldacties rondom AWBZ en de WMO (geplaatst: 29-04-09)

Op dit moment houdt de Unie KBO, in samenwerking met andere organisaties,
twee meldacties. De eerste meldactie heeft te maken met de Algemene Wet
Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), de twee meldactie volgt de veranderingen
rondom de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Vertel de Unie KBO ook uw ervaringen, zodat zij uw gegevens (uiteraard anoniem) weer kunnen gebruiken
voor de behartiging van uw belangen.

Meldactie AWBZ
Het hele jaar door verzamelt de Unie KBO de ervaringen van de achterban met
betrekking tot de AWBZ. De Unie KBO wil graag van u weten wat de veranderingen
voor u (of iemand in uw directe nabijheid) betekenen. Is uw situatie veranderd?
En als dit zo is, vindt u dan dat het beter of slechter is geworden? U kunt het hele jaar uw ervaringen doorgeven via www.uniekbo.nl of aan de mensen van de servicetelefoon.

Meldactie WMO
De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) is alweer het derde jaar ingegaan.
De Wmo verving de Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten (WVG) en delen van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).
Het is nu een goed moment om te vragen naar ervaringen met de Wmo. Graag hoort de Unie KBO waar gebruikers van Wmo-zorg mee te maken krijgen op het moment
dat huishoudelijke zorg en/of een andere voorziening noodzakelijk wordt. Waar
loopt men tegen aan? Wat gaat goed, wat gaat slecht?
Kent u iemand in uw omgeving die gebruik maakt van de Wmo. Vraag hem of haar de vragenlijst op de website in te vullen of de servicelijn van de Unie KBO te bellen.

Doe mee aan deze meldingsacties!
Reageren kan op de volgende manieren:
• Vul de vragenlijst in op www.uniekbo.nl. Invullen duurt ongeveer 15 minuten.
Zowel de AWBZ-enquête als de WMO-vragenlijst kunt u vinden op de
homepage.
• Wilt u liever iemand spreken? Bel dan naar de Servicetelefoon: 0900 – 821
21 83 (€ 0,10 per minuut). De servicetelefoon is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 12.30 uur. Onze tip: meldt u en vraag om teruggebeld te worden!
• Via de website van de Unie KBO kunt u ook een versie van de vragenlijst
printen. Deze kan ingevuld opgestuurd worden naar de Unie KBO, Postbus
325 , 5201 AH den Bosch.
# Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Liesbeth Huijts, beleidsadviseur. Tel. 073 612 34 75 of lhuijts@uniekbo.nl(aanwezig op ma, di,
do en vrij).

up

 

Een gezellige nieuwjaarsreceptie 2009 (geplaatst: 19-01-09)

Op maandag 12 januari j.l. werd weer de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie gehouden. De voorzitter sprak in haar welkomstrede over het verdriet van het oude jaar dat je meeneemt over de drempel van het nieuwe jaar. Zorgen over gezondheid, over een ongewisse toekomst. Voor het nieuwe jaar hoopte zij dat velen met plezier vooruit kijken omdat er mooie momenten verwacht worden.
Zij memoreerde over de ‘Millenniumviering’ die traditiegetrouw door de gezamenlijke kerken van Waddinxveen in de Ontmoetingskerk op de 1e zondag van januari werd gehouden. In deze viering vroeg de voorganger zich af of de saamhorigheid onder de mensen in 2009 door de kredietcrisis groter zou zijn dan in 2008, waarin iedereen vooral leefde voor zichzelf en niet voor anderen, wellicht kan de crisis een kans zijn om elkaar weer beter te verstaan.
Het bestuur van de KBO wenste ieder veel heil en zegen, vreugde en hartelijkheid onder elkaar. Met een aantal vrijwilligers zijn zij in gesprek om nieuwe plannen te ontwikkelen, waarbij de inzet van de leden hard nodig zijn om deze plannen ten uitvoer te brengen. Ook bedankte zij de vrijwilligers die zich al inzetten om de KBO-Waddinxveen te ondersteunen en een gezicht te geven.
Hierna was er onder het genot van een drankje nog een gezellig samenzijn.

up