nieuws 2008
Lettergrootte
 
Actueel

Jaarvergadering
Op vrijdag 15 oktober is er weer onze algemene jaarvergadering.
Lees meer>>

Dagreis Texel
Op15 september ging de dagreis naar Texel
Lees verslag>>

Bezoek Kloostermode
Op 16 september werd er een bezoek gebracht aan Kloostermode.
Lees verslag>>

Culturele activiteiten
Eindelijk staan er weer een activiteiten gepland.
Lees meer>>

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KBO dagtocht 24 september 2008 (geplaatst: 06-10-08)

Om 8.30 uur is iedereen aanwezig en nadat onze voorzitter, Lies Steenland een reisgebed heeft uitgesproken vertrekt een volle bus deelnemers vanaf het Anne Frank Centrum voor een gezellig dagje uit. Om de file te ontwijken volgen we een toeristische route die wel wat langer duurt, maar zeker de moeite waard is. Rond half elf zijn we in Voorthuizen en daar staat een lekker kopje koffie/thee klaar met een vers gebakje. Iedereen laat het zich goed smaken.
Dan gaan we richting Noord-Oostpolder. Chauffeur Theo laat ons weer veel moois zien. Hij weet veel te vertellen van dit ‘nieuwe’ stukje Nederland. Het is niet voor te stellen dat hier vroeger allemaal water was.
Bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest laten we ons een heerlijke koffietafel smaken en daarna volgt het middagprogramma.

OrgideorchideeWe krijgen uitleg over de kweek en groei van deze bijzondere bloemen en gaan dan op eigen gelegenheid de vele soorten bewonderen die in een tropische omgeving zijn aangeplant. In “de Vlinder Valley” kijken we onze ogen uit. Vlinders in alle soorten, maten en kleuren fladderen om ons heen of zoeken een plekje om even te gaan zitten. Aan het einde van de route komen we in de winkel en menigeen kan de verleiding niet weerstaan om een of meer van die prachtige planten te kopen.

We drinken nog wat en rijden dan weer naar huis. In de bus wacht ons nog een verrassing, voor iedereen een mooie orchidee.
Na een voorspoedige rit zijn we om zeven uur weer op het punt van vertrek.
Bedankt Gijs en Martha, het was een fijne dag.

Een tevreden deelneemster

up

 

32e Algemene Ledenvergadering KBO

ALVDinsdag 6 mei 2008 heeft de afdeling haar ledenvergadering gehouden. Ongeveer 50 leden waren hier op afgekomen om te horen wat het bestuur over het afgelopen jaar te vertellen had en wat de toekomstplannen zijn.
De ontvangst was gezellig. Koffie of thee met een gebakje en de gelegenheid om even bij te kletsen. Klokslag 20.00 uur gaf voorzitter Lies Steenland het startsein voor de serieuzere zaken. Zij opende de vergadering en heette iedereen een hartelijk welkom.

Lies SteenlandEen speciaal welkom had ze voor de vertegenwoordigers van de plaatselijke Seniorenraad, ANBO, PCOB en secretaris J.G. Duivenvoorden van de KBO-Zuid-Holland. Daarna las ze het gedicht ‘Aandacht’ en bracht in herinnering de leden die het afgelopen jaar zijn overleden.
Daarna werd door de voorzitter het verslag van de vorige ledenvergadering doorgenomen, wat geen aanleiding gaf tot opmerkingen en werd goedgekeurd met dank aan notulist, mw. Alie Bunnik.
De voorzitter vertelde daarna even over de goede samenwerking tussen de drie Waddinxveense afdelingen van ANBO/KBO/PCOB en de Seniorenraad en vertelde dat ook dit jaar een bezoek aan de beurs ’55 Plus-Expo’ zal worden georganiseerd. Deze keer, van 22 tot 26 oktober in de Ahoy-hallen in Rotterdam (zie elders in deze Aktueel).

Lies en Albert

Het volgende agendapunt is de bestuurswisseling.
Secretaris Albert Venema heeft, na ruim 10 jaar, het stokje overgedragen aan André Eggermont.
Ruim 10 jaar heeft hij zijn energie ingezet voor onze afdeling. Hij werd daarvoor in de bloemetjes gezet door voorzitter Lies Steenland, die hem bedankte voor zijn jarenlange inzet en het feit dat hij de ledenadministratie wil blijven doen tot er een goede opvolger is gevonden.

 

 

Dhr. DuivenvoordenNamens de KBO-Zuid-Holland was de heer J.G. Duivenvoorden naar Waddinxveen gekomen. Ook hij bedankte Albert voor zijn inzet en had (voor alle aanwezigen) nog een paar tips. We willen allemaal oud worden, maar niet oud zijn – zo stelde hij – maar het gaat vaak gepaard met gezondheidsklachten en afnemende vitaliteit. Een negatieve houding doet ouder lijken. Beter is, als dat kan, rechtop lopen met een glimlach en geanimeerd deelnemen aan gesprekken. Ook nieuwsgierig blijven naar ontwikkelingen in onze maatschappij. Hij complimenteerde Waddinxveen met z’n vitale KBO-afdeling.

Het volgende agendapunt was het verslag van de kascontrole-commissie. De heer Ton van den Hondel deed, als KBO-lid, verslag en stelde de vergadering voor de penningmeester decharge te verlenen, hetgeen onder applaus gebeurde. Penningmeester Han Zoet gaf daarna een toelichting op de Jaarrekening en deed de mededeling dat, gezien de gezonde financiële situatie, het bestuur heeft besloten de contributie niet te verhogen.
Na de rondvraag en de mededelingen sloot Lies Steenland de vergadering af en nodigde iedereen uit om na te praten, onder het genot van een hapje/drankje. Daar werd graag gebruik van gemaakt.

up

 

Verslag van een mooie midweek
in het Drentse plaatsje Odoorn.

Maandag 7 april 2008 kwam de bus aangereden om ons op te halen en naar onze vakantiebestemming te brengen.In een opgewekte stemming gingen we op reis. Omdat Pastor Ad van der Helm ons deze keer niet met zijn reisgebed kon uitgeleiden werd dit door de voorzitter gedaan.
De reis verliep voorspoedig en ik kan wel zeggen dat dit de gehele midweek zo is gebleven. De sfeer werd steeds gezelliger en we trokken als één familie met elkaar op. n1
We hebben veel plezier beleefd aan de dagelijkse excursies die we maakten. We waren o.a. bij Eedse Jelgerma die velen van ons nog kenden van het programma “De Stoel”van Rik Felderhof. Hij is een uitvinder en wij hebben het allemaal gezien en mee mogen beleven.
De vrije ochtenden gebruikte ieder op zijn eigen wijze met b.v. wandelen, spelletjes doen of zo maar lekker lezen. Voor iedere avond was er een gezellig programma en de laatste avond was het hoogtepunt van onze reis. Met elkaar hebben we genoten van het Shantykoor ‘De Hondsrugzangers’ (50 man). In een woord geweldig! We zongen mee, liepen de polonaise en één lid van onze groep danste met de dirigent. Dan heb ik het nog niet gehad over de heerlijke maaltijden die we voorgeschoteld kregen. Het waren culinaire hoogstandjes.
Met veel plezier denken we terug aan deze midweek en stiekem kijken we al weer uit naar de volgende reis.

up